Опозицията има право да търси отговорност и отговори на въпросите,

...
Опозицията има право да търси отговорност и отговори на въпросите,
Коментари Харесай

Земеделският министър: Чума има и това сочат всички лабораторни изследвания

Опозицията има право да търси отговорност и отговори на въпросите, само че би трябвало да приказваме всъщност. Чума има и тя е доказана от всички лабораторни проучвания.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия земеделският министър Румен Порожанов, който отговори на обвиняванията на водача на БСП Корнелия Нинова, че към момента няма потвърдени случаи на чума по животните, написа novini.bg. 

" Днес се организира първо съвещание на оперативния щаб. Взехме решение на следващия ден да се срещнем с всички ръководители на парламентарните групи в Народно събрание, с цел да разбираем ясно и тъкмо цялата обстановка. Надявам се госпожа Нинова пристигна, а освен да хвърля обвинявания в медиите. Мерките са ясни - при доказване на чума би трябвало да има евтанизиране на животните. Не мисля, че от БАБХ са подхванали несъответстващи ограничения. Напротив. Реакцията им е безусловно съответна. Не може да чакаме някои животни да стартират да се разболяват и да умират, с цел да стартираме да действаме. Няма ваксина против тази болест. Ние сме първата страна от Европейски Съюз, в която се популяризира тази чума и е обикновено европейски служители да дойдат и да се срещнат със обстановката ", безапелационен беше Порожанов.

" Нашата цел е да спрем разпространението на заболяването. Знаех за дейностите на БАБХ. Направени са срещи на регионално равнище с кметове и фермери. Може би БАБХ са позволили неточност, че не са обяснали задоволително добре, че всички животновъди ще бъдат обезпечени. Тук има липса на връзка. Днес към този момент насочихме първите пари за селата Кости и Воден. Обезщетенията ще са съответни ", даде обещание министърът.

" Някой се пробва да нагнетява напрежението. Нормално е да има публично неодобрение, тъй като евтанизирането на животни не е най-приятното нещо. Разбирам баба Дора, само че животните й ще бъдат евтанизирани. Такива са разпоредбите. Тя ще бъде обезщетена изцяло. Не мога да кажа в кои други села следва евтанизация. Ще изчакам одита и тогава ще преценява за оставката на шефа на БАБХ ", завърши Румен Порожанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР