Опозиционният кандидат за президент на Турция Кемал Кълъчдароглу огласи план

...
Опозиционният кандидат за президент на Турция Кемал Кълъчдароглу огласи план
Коментари Харесай

Кемал Кълъчдароглу огласи план за връщането на сирийците в страната им

Опозиционният претендент за президент на Турция Кемал Кълъчдароглу огласи проект за разрешаване на казуса със сирийските бежанци.

“Възнамеряваме /когато дойдем на власт/ да седнем и да беседваме с Европейския съюз и средиземноморските страни, с цел да уредим дружно връщането на сирийците в тяхната страна в период от две години. Ще беседваме и със сирийското държавно управление. Планираме да предложим подписване на съглашение, с цел да се подсигурява сигурността на живота и собствеността на всички, които ще се завърнат в родината си. Ще настояваме Европейски Съюз и Организация на обединените нации да се причислят към него ”.

Това декларира Кълъчдароглу във видео обръщение, което разгласява в обществените медии по тематиката за мигрантите и бежанците.

По думите му със средствата, получени от това съдействие, турски реализатори ще построят в Сирия жилища, пътища, учебни заведения, детски градини и обществени обекти за бежанците, които ще се завърнат по родните си места, от което ще завоюват и Турция, и Сирия.

Кълъдароглу показва, че казусът със сирийските бежанци няма връзка с расизъм или ксенофобия, а е обвързван с водните източници в региона.

“Нямам желание да тревожа никого, само че изследванията на учените демонстрират, че до 20 години има заплаха реките Ефрат и Тигър да пресъхнат, в случай че не се вземат ограничения. Това значи, че ще се обиден отрицателно освен земеделските действия, само че и функционалностите на водноелектрическите централи в Югоизточна Турция. Над 60 милиона души, живеещи в Турция и в прилежащите Сирия и Ирак ще бъдат изправени пред апетит и жадност, бежанците от Сирия и Ирак ще се стичат към Турция, която няма да е в положение да поеме нови бежански талази. Ето за какво ние би трябвало да предложим нова визия за казуса със сирийските бежанци, която ще се извършва в съдействие със страните в необятния средиземноморски басейн и страните от Европейски Съюз ”, споделя Кълъчдароглу.

Опозиционният претендент за президент постоянно разгласява видеа по най-злободневните проблеми на Турция. Видеата му се споделят от милиони хора в обществените мрежи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР