Опитният треньор Масимилиано Алегри предупреди своя Ювентус за силата на

...
Опитният треньор Масимилиано Алегри предупреди своя Ювентус за силата на
Коментари Харесай

Алегри предупреди: Очаква ни много труден мач

Опитният треньор Масимилиано Алегри предизвести своя Ювентус за силата на Спортинг преди конфликта на двата тима на четвъртфиналите на Лига Европа на следващия ден вечер.

След като отстраниха немския Фрайбург в предходния кръг, на следващия ден Юве ще бъде хазаин на един от трите огромни гранда на португалския футбол. Спортинг си заслужи почитание, отстранявайки водача в британската Висша лига Арсенал.

Отборът на Алегри е към края на един турбулентен сезон, откакто заемат нетипичното 7-о място в Серия А с 15 отнети точки по-рано – наказване поради финансови измами отстрана на управлението. Спортинг е на 4-о място в своята лига с 11 следващи мача без проваляне във всички шампионати.

" Утре ни чака един доста сложен мач. Това е среща с тим, който има серия от 11 мача без загуба. Треньорът на Спортинг Рубен Аморим е млад и доста добър. Той им завоюва купата през сезон 2022/21 след 19 години очакване. Трябва да създадем нещата по верния метод на следващия ден, с цел да имаме преимущество, когато отидем в Лисабон за реванша ", стартира Алегри.

Добрата вест за италианците е, че ще бъдат подсилени от завръщането на значими фигури, включително и Пол Погба. Френският атакуващ полузащитник има трагичен сезон с доста травми сезон и е изиграл единствено 35 минути, откакто се върна от Манчестър Юнайтед предишното лято. Двете му участия са влизания като промяна против Торино и против Рома по-рано през сезона.

" Погба е изцяло здрав, за което сме щастливи. Сега работим да му подобрим кондиционното положение. Готов е за на следващия ден, само че ще стартира мача от пейката. Дали ще влезе, ще го преценим в течението на деня на първо време, а по-късно и в мача. Алекс Сандро и Душан Влахович също са разполагаем и упражняват пълноценно с тима. Но Матия де Шилио не е в групата ", сподели още опитният Алегри.

Според доста букмейкърски къщи, Ювентус е втори любимец за спечелването на шампионата Лига Европа след Манчестър Юнайтед, само че Алегри не гледа по-далеч от утрешния мач.

" Честно казано, би било фантастично да играем на финала. Но преди този момент би трябвало да се надигнем против четири мача, започвайки от разменени гостувания със Спортинг. Така че да приказваме за финали е прекомерно рано. Мислим единствено и само за идващия мач, безапелационен е наставникът на Старата госпожа.

Той беше запитан и по какъв начин би коментирал изказванията на халфа Леандро Паредес. Аржентинецът се оплаква от прекомерно дребното игрово време, което получава.

" Имахме диалог с Леандро. За нас е значим и ние го желаеме в тима непременно. Разбирам разочарованието му, само че това е част от играта. Взимам решенията си за стартовите 11 въз основата на това кой какъв брой е добър сега и какъв състезател ми е нужен ", изясни наставникът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР