Опитите на премиера Тереза Мей да запази в тайна плановете

...
Опитите на премиера Тереза Мей да запази в тайна плановете
Коментари Харесай

Редактиран доклад за ефекта от Брекзит разпали спор в британския парламент

Опитите на премиера Тереза Мей да резервира в загадка проектите си за Брекзит провокираха нов спор във вторник, откакто депутати насочиха рецензии към нея, че не им е показала цялостните изследвания за икономическия резултат от излизането на Англия от Европейски Съюз, съобщи " Ройтерс ".

Правителството даде обещание да показа над 20 изследвания за метода, по който Брекзит ще се отрази на другите стопански браншове, само че късно в понеделник съобщи единствено някои от отчетите като елементи от тях бяха редактирани.

Депутатите упрекнаха кабинета, че пренабрегва демократично определения парламент.

Аргументите, че стопанската система ще пострада, в случай че Англия излезе от Европейски Съюз, бяха отхвърлени от огромна част от британците на референдума предходната година, когато страната реши да напусне съюза.

Но на фона на слабия стопански напредък след вота, някои от последователите на оставането в Европейски Съюз или най-малко на по-мекия Брекзит, настояват, че запознаването с резултата от напускането на блока може да промени мнението на хората.

Правителството не желае да показа оценките си за последствията, защото министър председателят твърди, че би трябвало да крие картите си, с цел да може да завоюва допустимо най-хубавата договорка с Европейски Съюз.

По-рано този месец посредством Народното събрание съумя да накара държавното управление да съобщи това, което министърът за Брекзит Дейвид Дейвис дефинира като " нашите 57 изследвания, (които) покриват 85% от стопанската система – всичко, като се изключи секторите, които не са наранени от интернационалната търговия ".

Късно в понеделник Дейвис писа до парламентарната комисия за Брекзит, че документите са били редактирани, тъй като не е получил гаранции, че депутатите ще запазят детайлите в загадка.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (101)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР