Опитите да се мине по-бързо на преглед в болницата не

...
Опитите да се мине по-бързо на преглед в болницата не
Коментари Харесай

Бивш шеф на Пирогов: Проблемът трябваше да се реши в болницата

Опитите да се мине по-бързо на обзор в болничното заведение не са единствено от авторитетни хора. Всеки се бори, в случай че може малко да пререди други. Обикновено личният порязан пръст е по-голям от счупената глава на съседа. Поради тази причина тази преценка е доста сложна от позиция на пациентите. Затова, когато бях шеф в „ Пирогов ”, въведохме така наречен триаж. За страдание заради архитектурни ограничавания това бе допустимо единствено в детския бранш. Там здравна сестра приема децата в началото, която преценя степента на неотложност и тогава има доста явен ред на влизането в кабинетите.

Това описа пред Нова телевизия някогашният шеф на „ Пирогов ” доцент Спас Спасков, разяснявайки въпроса честа процедура ли е да търсиш " собствен човек " в лечебните заведения. През миналата седмица здравна сестра от болничното заведение алармира, че консултант на министър е вдигал кавги и заплашвал лекари със служебното си състояние, с цел да получи детето му по-бързо лекуване.
-->
По думите на Спасков, когато става въпрос за най-голямата незабавна болница у нас „ всички би трябвало да са еднообразно заболели ”. „ Когато човек е болен, още повече когато е болно неговото дете, сякаш всичко е целесъобразно. Но има и систематизиране на пациентите според от спешността. В съответния случай, най-малко това, което видях в медиите е, че в противошоковата зала е имало по-тежък случай и по-лекият пациент е трябвало да изчака. Когато мястото на операционната маса е заето не може да вдигнеш пациента, а би трябвало да извършиш услугата до край ”, уточни той.

" Най-вероятно в болничното заведение са създали доста положително разискване на въпроса и са решили кой е по-прав. Разбира се, вътре в болничното заведение ще вземат страната на своят личен състав. Винаги, когато има спорове, има напрежение и от двете страни. В случая е имало напрежение от позиция на личния състав с това, че е имало много незабавни пациенти. От друга страна - напрежението е в самия човек, защото това е неговото дете. То е страдащо и той желае оптимално бързо да му помогне. И ето го подготвен спора. Две напрегнати страни се сблъскват ", разяснява доцент Спасков въпроса на кого има вяра в тази ситуация със абсурда с Мустафа Емин.

Според него обаче сходни случаи не би трябвало да се изнасят отвън болничното заведение и да стават обществено притежание. " Аз хвърлям, че най-малко, в случай че аз би трябвало да ги вземам решение, тези проблеми ще ги реша вътре в болничното заведение. Не бих ги изнасял. Това е моето мнение. Но изнасянето на данни от болничното заведение е нещо, което се прави в много случаи. Даже бих споделил, че от време на време и публицистите търсят такова изнасяне. Включително и за здравното положение на пациентите. Да оставим свадите. От болничното заведение не могат да се изнасят никакви данни за здравното положение на пациента, а изключително при разнообразни тежки контузии, при огнестрелни наранявания  -  ползата на публицистите е голям и те притискат нормално личния състав. А личният състав от своя страна, изключително тази част от личния състав, която не е осведомена добре със закона, е склонна да дава такива данни ", акцентира някогашният шеф на " Пирогов ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР