Опитът за съставяне на мнозинство беше неуспешен, въпреки че направихме

...
Опитът за съставяне на мнозинство беше неуспешен, въпреки че направихме
Коментари Харесай

Попов: Длъжни сме да направим всичко възможно, за да не бъде хвърлена България в хаос

Опитът за сформиране на болшинство беше несполучлив , макар че направихме всички допустимо от политическа позиция да бъде подсилен този кабинет. Изготвихме една добра, съответна, ясна и точна управническа стратегия, законодателна стратегия. Но не успяхме да осъществяваме първия мандат с “Продължаваме смяната “ и в този момент вървим по конституционната процедура – връчване на втори и трети мадат. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” Филип Попов  по отношение на неизпълнения първи мандат, в ефира на БНР, представен от пресцентъра на левицата. 

Социалистът изясни, че левицата ще направи всичко допустимо, с цел да сформират държавно управление , в случай че третият мандат бъде връчен на тях.

„ Категорично има смисъл от тези старания, длъжни сме да създадем всичко допустимо , с цел да не бъде хвърлена България в безпорядък. Да бъдат признати законите, с цел да бъде осъществена тази политика най-малко до края на годината. Иначе влизаме в тежка икономическа, политическа и обществена серпантина. Ние ще поканим всички, които биха подкрепили тази политика, без ГЕРБ и Движение за права и свободи “, безапелационен е депутатът от левицата.

Филип Попов изясни, че Българска социалистическа партия не взе участие във властта непременно , а се пробва да избави България. „ Българска социалистическа партия сподели, че сме виновна, градивна, диалогична партия, която мисли за България. 23 милиарда обществен бюджет – това е безспорен казус и с помощта на Българска социалистическа партия. Да не приказваме за нарастване на пенсии, майчински, безвъзмездни детски градини, медикаменти “, напомни той като част от обществените ограничения в бюджета и неговата актуализация и добави:

„ Седейки в това държавно управление ние изпълняваме нашите задължения – да изведем България от рецесията, да помогнем на елементарните хора, на бизнеса, на работодателите, на младите фамилии и възрастните хора “.

Социалистът разяснява, че според последните социологически изследвания , президентът губи доверие , при Българска социалистическа партия то се повишава и посочи, че левицата в никакъв случай не се е страхувала от избори. „ Ние сме най-старата партия в страната и постоянно сме подготвени за избори, само че България не е подготвена в този миг. Защото това значи длъжностен кабинет без Народно заседание, без опция да се одобри бюджета за 2023 година в тази тежка и динамична конюнктура. Без опция да се одобряват законите по Плана за възобновяване и резистентност - това значи, загуба на милиони за всеки български жител. “ Попов добави още, че предварителни избори значат прекомерно фрагментиран парламент, и прекомерно евентуално още веднъж да не бъде формиран кабинет.

Социалистът напомни, че Българска социалистическа партия също е била в съпротива, и то мощна , и ѝ е било предлагано от ГЕРБ да вземат участие в този модел: „ изрично и ясно сме отказвали “, сподели още той.

По отношение на евроатлантическата ориентировка на ГЕРБ Попов изясни, че това е техният опит да се “ преперат “ и да излязат с ново лице. „ Твърде бързат, остарялото им лице и техния модел не е пропуснат от хората “, счита социалистът.

На финала Филип Попов изясни, че политическата рецесия е в много напреднала обстановка , по тази причина както, постоянно Българска социалистическа партия ще покажат, че са виновни, градивни и диалогични, с мисъл за България,а не с партийни ползи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР