Опитът на въоръжените сили на Украйна да атакуват военноморската база

...
Опитът на въоръжените сили на Украйна да атакуват военноморската база
Коментари Харесай

Борбата срещу морските дронове на ВСУ иска поддръжка на авиацията

Опитът на въоръжените сили на Украйна да нападат военноморската база Новоросийск с морски дронове слага въпроса за предотвратяването на сходни офанзиви в бъдеще. Както се споделя в експертната общественост, откриването на дронове би трябвало да се случи авансово. За това могат да се употребяват както профилирани буйове, по този начин и авиация. Как да създадем най-ефективната система за непрекъснат мониторинг на съветската акватория и в какъв период може да стане това?

В петък по време на оперативно заседание в Сочи беше решено да се засилят ограниченията за сигурност в акваторията след офанзивата на украински надводни дронове в Новоросийск. Според ръководителя на града Алексей Копайгородски курортът ще усили броя на камерите за видеонаблюдение, изключително на кейовете.

„ Благодарение на опциите на интелигентните камери за видеонаблюдение на системата “Купол ”, интегрирани в комплекса “Безопасен град ”, ние държим под надзор обстановката на плажната линия на курорта. Като цяло в Сочи работят към 3000 камери и планираме да увеличим броя им “, сподели кметът в своя канал в “Телеграм ”.

По-рано в петък Министерството на защитата заяви за опит на ВСУ да нападат военноморската база Новоросийск с два морски безпилотни катера. Агенцията твърди, че и двата катера са били унищожени от щатното въоръжение на съветските кораби " Оленегорский горняк " и " Суворовец ", охраняващи външните подстъпи въз основата.

Инфраструктурата на града не е потърпевша. От Министерството на защитата означават още, че няма потърпевши вследствие на случая. Няколко съветски военни канала в “Телеграм ” обаче разгласиха видеоклипове и фотоси на огромния десантен транспортен съд " Оленегорский Горняк ", едно от отделенията на което, съдейки по забележимия надолнище, е било наводнено. Въпреки това корабът остава на повърхността и е изтеглен до дока за ремонт.

В експертната среда се вършат разнообразни оферти по какъв начин да се усъвършенства системата за наблюдаване на акваторията и да се унищожават безпилотните катери преди да приближат задачата. Военният специалист Иля Крамник счита, че два патрулни самолета въз основата на пътническия Ил-114, които могат непрекъснато да бъдат във въздуха, са задоволителни. „ Точно за тези цели доста страни от третия свят в този момент вземат патрулни самолети, основани на районни турбовитлови мотори, тъкмо за тази цел бреговата защита на Съединени американски щати поддържа такива самолети “, написа Крамник в своя канал в “Телеграм ”.

Разузнавателните самолети би трябвало непрекъснато да са над морето. Но морската авиация (МА) на Черноморския флот в действителност не разполага с патрулни и разследващи машини, нужни за осъществяване на сходни задания. Навремето в състава на МА влизат тежки бомбардировачи с ракети Ту-22М3, които в този момент са в състава на Военновъздушни сили. С известно изпитание и Ту-22М3 сега е кадърен да бъде употребен за разузнаване на Черно море. Да лети да вземем за пример от Моздок. Радарите на Ту-22М3 са способни да откриват даже дребни лодки на морската повърхнина на 250-300 км. Разстояние. Зависи, несъмнено, от квалификацията на навигаторите.

Военният специалист Максим Климов също е уверен, че Русия се нуждае от непрекъснато наблюдаване на акваторията от военноморската авиация. За това съгласно него са подобаващи противолодъчни самолети Ил-38Н и Ту-142М3. „ Освен това положителният радар ще отстранен изцяло опасността от офанзиви от украински безпилотни катери. Именно навременното разкриване е ключът към унищожаването преди доближаване на задачите “, споделя Климов.

Друг вид - по-скоро спомагателен - могат да бъдат специфични шамандури, които могат да одобряват и предават информация за придвижването на всевъзможни обекти, било то подводница, торпедо или безпилотни катери. С помощта на система от шамандури е допустимо да се обезпечи отбрана на цялото черноморско крайбрежие на Русия, в това число на Крим, Сочи, споделя Андрей Красноперов, майор от запаса на Военновъздушни сили, водач първи клас.

Що се отнася до оборудването на самолетите със профилирани радари, способни да наблюдават дребни надводни кораби, те се създават от “Ленинец ” в Петербург. “Подобни радари се създават от “Фазотрон ”, по-специално за хеликоптери Ка-27М “, прибавя Климов.

Събеседникът също по този начин отбелязва, че шамандурите могат да работят неприятно по цели, които са в приповърхностния пласт. „ Моторна лодка бързо минава зоната на засичане, тъй че системата от шамандури ще бъде изцяло неефективна против нея. Добро решение би било инсталирането на профилирани радари на самолета-амфибия Бе-12 за битка с подводници. Те работят доста добре по цели, които са на повърхността и в задвижващия пласт “, сигурен е специалистът.

„ Въпреки това, най-хубавата система за надзор е унищожаването на украинските дронове на местата, където се съхраняват или изстрелват. Въоръжените ни сили наблюдават от кое място потеглят тези дронове. След това местата, където се съхраняват, се разпознават и унищожават “, показва Сергей Липовой, Герой на Русия, генерал-майор от авиацията, ръководител на президиума на общоруската организация „ Офицери на Русия “.

„ Като цяло контролът над акваторията на Черно море би трябвало да бъде многостранен. В тази обстановка е належащо да се употребяват освен шамандури и радари, само че и разнообразни наземни средства, които наблюдават обстановката на вода и навреме да разпознават признаци, че се готви нахлуване против нашите кораби “, акцентира Липовой.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР