Опитът на Украйна да си върне Крим ще бъде червена

...
Опитът на Украйна да си върне Крим ще бъде червена
Коментари Харесай

Висш американски дипломат разочарова Киев

Опитът на Украйна да си върне Крим ще бъде алена линия за Владимир Путин, която може да докара до по-широк съветски отговор, декларирал държавният секретар Антъни Блинкън в диалог с група специалисти през вчерашния ден, заяви изданието " Политико “.

Руският президент счита Крим за пълноценна част от Русия, а не от Украйна, и не би желал полуостровът да бъде изтръгнат от ръцете му.
-->
Коментарите на висшия посланик, които сигурно ще разочароват Киев, пристигнаха, откакто някой от участниците в частния диалог пита дали Съединени американски щати са подготвени да оказват помощ на Украйна да реализира дълготрайната си цел да си върне заграбената от Москва територия.

Според четирима души, осведомени с отговора на Блинкън, той е споделил, че Съединени американски щати не предизвикват интензивно Украйна да си върне Крим, и че решението е само на Киев. Основният фокус на администрацията е да оказва помощ на Украйна да напредва там, където се води битка, основно на изток.

Тази оценка повтаря мненията на чиновници на Пентагона от последните седмици, които приказваха за мъчителна битка, която към момента се води в Донбас и в южната част на страната, и които сложиха под въпрос способността на Украйна да превземе Крим в близко бъдеще.

Според двама от хората Блинкън е оставил усещането, че Съединени американски щати не считат, че стремежът за връщане на Крим е умен ход сега. Той не е споделил тези думи категорично, акцентират те.

Други двама души не са възприели мненията на Блинкън по този метод. Секретарят отбелязал, че решението за това какво ще се опитат да вземат със мощ, е само на украинците, а не на Америка. Това им подсказало, че Блинкън е по-отворен към евентуална украинска игра за Крим.

Макар че дипломатите и военните чиновници на Съединени американски щати и НАТО в никакъв случай да не са се отклонявали от общественото заявяване, че Крим е част от Украйна, от 2014 година насам те не направиха съвсем нищо, с цел да оспорят нахлуването на Русия и окупацията на полуострова, разяснява " Политико ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР