Оперната прима Гергана Николаева стартира уникален авторски проект, наречен „Всеки

...
Оперната прима Гергана Николаева стартира уникален авторски проект, наречен „Всеки
Коментари Харесай

Оперната прима Гергана Николаева става музикален ментор в нов проект - slava.bg

Оперната прима Гергана Николаева започва неповторим авторски план, наименуван „ Всеки може да пее... с Гергана Николаева”. Форматът е без аналог в музикалната и артистична среда на България, а „ героите “ в него са изкушени от музикалното изкуство, само че не са професионални реализатори.

В плана изява намират персони с необятна душа и смели фантазии, запалили в душата си тръпката от осъществяване пред аудитория. Всички те са познати от политическия, бизнес и културен хайлайф и са извънредно изявени престижи в своята област. Някои от тях имат опит в пеенето, само че не пред аудитория, други желаят да осъществен своята фантазия да излязат на сцената, а трети намират в плана своето място за креативен релакс.

В рамките на месец, участниците ще се образоват в: в тънкостите на пеенето, говорен глас и неговото въздействие; театрално държание и преместването му в професионалната или ежедневна среда; психическа подготовка преди обществена изява; работа със синбек и професионален озвучител; интерпретация; екипна работа; синхрон в дует и други На финала, който ще се състои на 27-ми февруари, в паметния Sofia Live Club, всички „ ще блеснат “ в атрактивен концерт, онлайн.

„ Преживяването както за мен, по този начин и за хората в екипа ми е извънредно вълнуващо, споделя пред Флагман.бг Гергана Николаева. "Ще образовам 10 души от разнообразни професионални области и доста съществени занимания. През целия месец ще работим с всеки самостоятелно и най-после ще представим всичко в величествен концерт. Само публиката на концерта ще може да опознае участниците, с изключение на посредством музикалната им изява и от атрактивни видео визитки, показващи моменти от действителния живот и персонални истории. Предполагам, че за доста от тях ще е забавно да видят сътрудника си, шефа си, приятеля си в ролята на „ огромната звезда “. А що се отнася до самия концерт, програмата ще бъде динамична и разнородна- всеки участник самичък ще избере какво да представи- от рок, през известна музика до опера. Издавам и една дребна загадка: като дуетна половинка в някои от песните ще се появи Тони, обичаната изпълнителка на „ Всичко било е насън. “, сподели още Гергана Николаева.

Оперната прима добави, че за този формат няма ограничавания във възрастта, само че защото са се появили доста запитвания от младежи, следва да се направи издание единствено за участници до 18 годишна възраст. Флагман.бг напомня, че оперната прима наложи на музикалния пазар новаторски, кросовър жанр, определян като "среща сред поп музиката и класиката ".

В международен мащаб концепцията се разпространява от имена като Лучано Павароти, Монсерат Кабайе, само че за България, това беше първия по рода си повсеместен план, публикуван в албум, донесъл на изпълнителката и номинация за "Жена на десетилетието ".

Албумът Pop meets Classic е със специфичното присъединяване на Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Тони, Лео, Камен Воденичаров и Дичо.

След сполучливата реализация и изчерпването на албума "Pop meets Classic ", оперната прима към този момент обръща фокуса не към одобрените музикални звезди, а към скритите гении, които мечтаят да усетят театрална тресчица, да провокират аплодисментите на публиката и "да разсънят " звездата в себе си.

Източник: www.flagman.bg

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР