Операция срещу нелегалната миграция се провежда в цялата страна, съобщи

...
Операция срещу нелегалната миграция се провежда в цялата страна, съобщи
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Ударени са сериозни каналджийски групи

Операция против незаконната миграция се организира в цялата страна, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев. Очаква се акцията да продължи на територията на други страни.

Министърът на Демерджиев съобщи на брифинг: " Акцията е огромна. Ще се организира на територията на цялата страна и все още към този момент има сполучливи реализации на ГДБОП и на " Гранична полиция ". Ударени са съществени групи, занимаващи се с по този начин нареченото каналджийство, като акцията ще продължи освен в границите на днешния ден, ще продължи освен на територията на България, ще се придвижи и на територията на Турция ".

" Имаме увещание от турската страна за това и резултатите в последна сметка ще бъдат оповестени обществено, само че считаме, че това е част от пътя ние да разгадаем трайно казуса с незаконната миграция и през днешния ден даже обсъждахме това с моя гръцки сътрудник, че сходни акции ще бъдат планувани и извършени в това число и на територията на България и на Гърция, тъй като на трансграничната престъпност може да се отговори единствено по един метод - с взаимоотношение ".

Това уточни министър Демержедиев след среща с Нотис Митарачи, министър по миграцията и убежището на Гърция.

Двамата са разискали проблемите с незаконната миграция. Митарачи е поел ангажимент да посредничи при диалозите за приемането на страната ни в Шенген.

Фокусът върху опазването на външните граници би трябвало да се ускори и да се работи в посока по-сериозна взаимност от страна на Европейски Съюз по този въпрос, сподели Демерджиев.

Иван Демерджиев изрази оптимизъм, че България ще влезе в Шенген при започване на втората половина на тази година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР