Операциите в Далечния север придобиха ново значение през последните години,

...
Операциите в Далечния север придобиха ново значение през последните години,
Коментари Харесай

Американски бомбардировачи B-2 за първи път в Норвегия

Операциите в Далечния север получиха ново значение през последните години, в това число разполагането на бомбардировачи B-2 в театъра, защото действителностите на изменението на климата биха могли да включват отворен арктически проход през летните месеци в близко бъдеще и сигурността на Северна Европа беше сложена под подозрение от събитията по време на войната в Украйна и приемането на Финландия и Швеция в НАТО , оповестяват съюзническото въздушно командване на НАТО и " Еърфорс технолоджи ".

Стелт бомбардировачите B-2, ситуирани в Исландия този месец, организираха образование за консолидиране с F-35 на Кралските норвежки военновъздушни сили на 29 август, беше оповестено от съюзническото въздушно командване на НАТО, отбелязвайки първия случай, когато подобен американски тежък бомбардировач каца в Норвегия .

Прехвърлянето на бомбардировачите B-2 в Исландия беше динамично разрастване на сили за съчетание на стратегическа непредсказуемост и оперативна адаптивност, съгласно подполковник Андрю Кусгаард, пълководец на 393-та бомбардировъчна ескадрила, началник на експедиционния бомбардировъчен екипаж.

По време на образование в Норвегия във въздушната база Оерланд, бомбардировачите B-2 се заеха с горещо зареждане с гориво - кацане, с цел да поемат гориво, до момента в който единствено единият мотор е изключен . Техниката разрешава на самолета B-2 да минимизира времето, което самолетът прекарва на земята , и да разшири обсега на горивото си, осигурявайки по-ефективно възпиращо средство против експанзията на съперника .

" Зареждането с гориво по този метод се обрисува като трансформираща тактичност в интервенциите на бомбардировачи, обещаваща нараснала еластичност ", сподели военачалник Джеймс Хекър, командващ Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Африка и Съюзното въздушно командване на НАТО. " Тази ехника уголемява обсега ни, като основава краткотрайни оперативни центрове на стратегически определени и даже непредвидими места. Тези адаптивни качества са в основата на актуалното планиране на въздушна мощност ", добави Хекър.

Той отбелязва, че изгодата от разполагането на бомбардировачите B-2 в този спектакъл включва способността за навлизане на огромни дистанции . Тази дарба обаче е взискателна във връзка с времето, належащо за зареждане с гориво.

" Усъвършенстването на способността ни да си взаимодействаме с нашите съдружници и да използваме съоръжение и инфраструктура на партньорската страна за зареждане с гориво може доста да понижи това, което постоянно назоваваме нашата " сметка за танкери " ; в някои случаи това може да е разликата сред триумфа и неуспеха на задачата ", заключи Хекър.

A B-2 Spirit bomber conducted hot pit refueling at Orland Air Base, Norway on Aug. 29, 2023.

The occasion marked the first time that the B-2 has landed in Norway, signaling the shared commitment between the U.S. and Norway.
— USAFE-AFAFRICA (@HQUSAFEAFAF)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР