Операторът на международни парични преводи Western Union стартира кампания срещу

...
Операторът на международни парични преводи Western Union стартира кампания срещу
Коментари Харесай

Western Union започна да блокира преводите, свързани с криптовалута

Операторът на интернационалните парични преводи Western Union започва акция против прехвърляния, свързани с криптовалути. Според представителите на компанията, тези финансови интервенции опонират на вътрешния правилник на WU.
Първи за това решение заяви консуматор на Reddit, който не можа да преведе пари на криптобанката Kraken , тъй като Western Union отхвърли транзакцията и даде обещание да върне парите на клиента.

“Вашата транзакция е обвързвана с криптовалути. Транзакциите в тази сфера са неразрешени от нашите вътрешни правила и преводът няма да бъде обработен” – заяви WU.

Потребителят сподели, че до момента е употребил услугите на Western Union за превод на пари до криптобанката. Електронните преводи са по-евтини от банковите и доста хора избират точно този тип преработка на валутата. И други консуматори на Reddit споделиха, че криптобанките нормално отхвърлят да одобряват сходни преводи. От своя страна Kraken удостовери, че не работи с Western Union.

Въпреки това, услугите на Western Union са известни измежду почитателите на криптовалутите. В интернет има доста уеб сайтове, отдадени точно на тази форма на транзакциите. А някои тържища дават обещание преработка на биткойни в долари посредством WU.

Western Union в никакъв случай не е казвала нещо срещу биткойна, само че през февруари техническият шеф Дейвид Томпсън сподели, че WU няма да работи с криптовалутата, до момента в който тя не бъде регламентирана. Регулацията е нужна, изключително за интернационалните преводи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР