Оперативният директор на Националната волейболна лига (НВЛ) Христо Апостолов бе

...
Оперативният директор на Националната волейболна лига (НВЛ) Христо Апостолов бе
Коментари Харесай

Христо Апостолов пред Block Out: Толкова оспорвано първенство не е имало от 30 години

Оперативният шеф на Националната волейболна лига (НВЛ) Христо Апостолов бе посетител в днешното издание на волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

“Говорих неотдавна с ветерани в родния волейбол и те ми споделиха, че толкоз оспорвано волейболно състезание при мъжете не е имало от от доста от дълго време. Подобен случай не е имало от далечната 1992 година. Славия, Левски и ЦСКА, а при започване на сезона и Балканкар (Трън), само че на полусезона са отпаднали от опцията да се борят за атакуване на медалите. Над 30 години! Сега обаче 7 тима се борят за първото място ”, съобщи Христо Апостолов особено във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

”В интерес на истината катализатор за това оспорвано състезание това е планът “Пазарджик ”. С вкарването на финансови средства, организация, с привличането на огромни имена и качествени играчи. Нормално бе в един миг апетитът да се трансферира и към другите клубове. Така в един миг се получиха положителни селекции и в много от тимовете.

Левски в началото се очакваше, че тимът ще е в средата на шампионата, само че се видя, че тези млади момчета и опитни играчи направиха сплав, с която Левски приключи на второ място в постоянния сезон.

Виждаме какво се случва с ЦСКА. Отбор, който се разясняваше, че ще е отвън шестицата, а видяхме какво направи…

За Нефтохимик към този момент стана ясно, че са водачи със 17 следващи победи.

Виждаме и Берое, който през предходната година на процедура бе изпаднал и се избави след плейаут. Виждаме в този момент какво прави в шампионата. Факт е, е че те привлякоха двама опитни играчи като Венцислав Рагин и Спас Байрев, което незабавно даде резултат. Берое победи ЦСКА в София, Левски в Стара Загора. Не изключвам опцията да поднесат някоя изненада и в този момент. В Берое организацията е на супер равнище.

Да не пропуснем тима на Монтана. Започна доста мощно беше водач, играеше един по-различен волейбол. С напускането на Мирослав Градинаров и травмата на Любослав Симеонов, нещата се трансформираха радикално, само че в този момент предстоят плейофи.

Невероятно, само че 6 тима бяха водачи през сезона. Берое, Левски, Монтана, Хебър, ЦСКА, само че единствен от мощните тимове единствено Дея спорт (Бургас), не е бил отпред в шампионата. 6 тима да са били водачи в шампионата. Съмнявам се, че е имало такова събитие в български шампионат, а и в българския спорт, при груповите спортове ”, добави оперативният шеф на НВЛ.

“Извадихме статистика с сътрудниците. Разликата от предишния сезон и в този момент е голяма. 

Имаме 17% от мачовете, които завършват с 3:2 гейма. На процедура наподобява малко, само че във волейбола това е доста. Двубоите, които завършват с 3:1 са 38-39%. В 50% от дуелите не приключват с 3:0. Нещо, което през предходната година беше в съответствие 72-73% към 28%. Т

ова демонстрира едно равнене на опциите. Показва израстване на играта в тимовете в efbet Супер Волей. Нещо, което се надявам, че и през идната година, и със поръчките, които вършат самите тимове със селекция, уповавам се, че равнището ще е още по-високо ”, добави Христо Апостолов особено във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

Снимки: Борислав Цветанов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР