Опасявайки се, че Русия може да спре доставките на природен

...
Опасявайки се, че Русия може да спре доставките на природен
Коментари Харесай

Путин стресна Германия, народът се готви за тежки времена

Опасявайки се, че Русия може да спре доставките на природен газ, ръководителят на немска регулаторна организация прикани през днешния ден своите сънародници да пестят сила и да се приготвят за зимата, когато потреблението ще нарасне, предаде Асошиейтед прес.

Председателят на Федералната мрежова организация Клаус Мюлер прикани притежателите на къщи и жилища да ревизират газовите си бойлери и радиатори и да ги настроят по този начин, че оптимално да пестят сила.

" Поддръжката може да понижи потреблението на газ с 10-15 % ", сподели той пред Медийната група Функе.

Мюлер счита, че хората би трябвало да употребяват 12-те седмици, които имат, преди да пристигна студеното време, с цел да се приготвят. Необходимо е фамилиите още занапред да обсъдят дали във всички стаи да се поддържат нормалните за зимата температури или в някои стаи може да е и малко по-студено, сподели той.

Призивът бе насочен, след като миналия месец Русия понижи подаването на газ за Германия, Италия, Австрия, Чехия и Словакия, а страните от Европейски Съюз бързат да попълнят запасите си от горива, употребявани за произвеждане на електричество, за зареждане на промишлеността и отопление на жилищата през зимата, отбелязва АП, предава Българска телеграфна агенция.

" Газпром " изяснява пониженото подаване по газопровода " Северен поток-1 " с механически проблем. Руската компания споделя, че нейно съоръжение, което се ремонтира в Канада, е блокирано там в резултат на западните наказания против Русия, наложени поради войната й в Украйна.

Йенс Керстан от провинциалното държавно управление на Хамбург изрази пред вестник " Велт ам зонтаг " угриженост от обстановката и не изключи опцията, в случай че се стигне до дефицит на газ,  да се наложи да бъде лимитирано подаването на топла вода за популацията. " При изключителни обстановки с изострен дефицит на газ топла вода ще може да се обезпечава единствено в избрани часове на деня ", сподели Керстан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР