Опасност България да остане без ток няма. Няма и да

...
Опасност България да остане без ток няма. Няма и да
Коментари Харесай

Висш чиновник каза има ли опасност България да остане без ток

Опасност България да остане без ток няма. Няма и да се постанова да внасяме на по-високи цени. Това съобщи пред Нова телевизия заместник-министърът на енергетиката Красимир Ненов.

Той разяснява и митингите на енергетици и миньори. Според него част от настояванията са изпълними, само че за останалите би трябвало да бъде реализиран компромис. 
-->
„ След 2020 година е неприемливо да бъде въвеждан Механизъм за съоръжения с по-висока активност на излъчванията на въглероден диоксид, каквито са имено нашите електроцентрали. Електроенергийната система има потребност от поддържане избрани характерности. Именно съществуващите мощности на въглищните централи са в положение да ги обезпечат. В момента те дават такива услуги на електроенергийната система. Ако не са в положение да ги дават, операторът ще би трябвало да търси различни решения. По тази причина има диалог с електроенергийния систематичен оператор по отношение на това да се създаде механизъм, по който да бъдат обезпечени тези услуги ”, изясни Ненов.

„ Идеята е на този стадий да работят електроцентралите в моментите, когато пазарната цена го разрешава. Тогава на пазарен принцип електроенергийният систематичен оператор да организира търгове и въз основата на съперници оферти от страна на участниците да купува най-изгодното тъй че да обезпечи надеждната работа на електроенергийната система ”, разясни заместител енергийният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР