Опасно покачване нивата на реките Струма и Места регистрират контролните

...
Опасно покачване нивата на реките Струма и Места регистрират контролните
Коментари Харесай

Опасно покачване на Места и Струма


Опасно повишаване равнищата на реките Струма и Места записват контролните институции в област Благоевград, оповестява БНР.

Временно е лимитирано придвижването по пътя Катунци - Копривлен, в региона на с. Петрово, в област Благоевград, при км 43, в двете направления, заради свлачище.

Валежите от дъжд и дейното снеготопене в планините не престават.

Снощи отчасти бедствено състояние бе оповестено в община Струмяни.

Над 2,5 метра е достигнало равнището на река Струма в точката на премерване край благоевградското село Бело поле. Опасност от разливи и наводненияима и по течението на река Места,рязко са нараснали равнищата и на всичкипритоци,заяви регионалният шеф Бисер Михайлов. Контролирано се изпуска водата от някои язовири.

Тече изпускане на язовир „ Студена “ сега и по тази причина доста зорко следим равнищата, изключително на река Струма, добави той.

Частично бедствено състояние беше обявенов община Струмяни, където е задействан проект за дейности при злополучие. Причината е компрометирана дигав региона на село Илинденци, където през днешния ден ще бъдат осъществени укрепителни действия. Няма директна опасност за популацията.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР