Опасна обработка на растения с отровен и препарат вкара земеделски

...
Опасна обработка на растения с отровен и препарат вкара земеделски
Коментари Харесай

Земеделец от Петричко пробутва на клиенти опасна продукция, но...

Опасна обработка на растения с токсичен и препарат вкара аграрни производител от Петричко в съда. Той отнесе санкция за отнасяне на растенията (ягоди) със неразрешен препарат. Това станало, когато инспектори в отдел „ Растителна отбрана “ при Областна дирекция по сигурност на храните-Благоевград направили инспекция на зеленчуковата борса в Кърналово на продукцията, предлагана от Борис С. от Петрич. При инспекцията чиновниците установили, че лицето продава от личния си автомобил ягоди, сложени в амбалаж, написа struma.com.

Инспекторите взели проба от ягодите, за определяне на остатъчно количества от препаратите за растителна отбрана. След изработката на разбор е открита приложимост на забранен и неспособен за приложимост артикул за растителна отбрана и надвишени оптимално възможни стойности от интензивно вещество винклозолин /Ронилан/.

На същата дата – 30. 04. 2015г., е осъществена инспекция и в стопанството на Борис С., при което са открити налични количества от продукта Ронилан, както и тетрадка, в която е отразена трикратна приложимост на този артикул в насажденията от ягоди. С оглед откритото при инспекциите и резултатите от лабораторните разбори, проверяващите заключили, че с действието си Борис С. е направил две нарушавания по Закон за отбрана на растенията. На базата на установените нарушавания на Борис С. е формиран акт за двете нарушавания в размер на 2500лв.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР