Опасна мода излага туристите в Слънчев бряг на риск. Балоните

...
Опасна мода излага туристите в Слънчев бряг на риск. Балоните
Коментари Харесай

Продават опасен весел газ в Слънчев бряг

Опасна мода излага туристите в Слънчев бряг на риск. Балоните с божествен газ, който всеки може да се купи по алеите на курорта за 5-10 лв., провокират координационни разстройства, халюцинации, увреждане на централната нервна система, предизвести шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров, представен от Флагман.

„ Райският газ е рисков. Всички лекарствени средства, съдържащи такова вещество, са импорт и са на позволителен режим от Изпълнителната организация по медикаментите “, изясни той.

Райският газ провокира еуфория. Затова го назовават радостен.

„ Опасен е както за бъбреците, по този начин и за черния дроб, по този начин и за нервната система. Той провокира координационни разстройства, халюцинации, увреждане на централната нервна система “, съобщи шефът на РЗИ – Бургас.

Преди ден полицията иззе десетки устройства, с които се пълнят балоните. Униформените чиновници обаче ги конфискуват не поради опиата, а поради нерегламентирана търговия въз основа на разпоредба на Община Несебър.

„ Актът се изпраща на кмета на Несебър за издаване на наказателно разпореждане, защото той е административно наказващия орган. Досега имаме 47 акта за нарушаване на хора, извършващи нерегламентирана комерсиална активност с така наречен божествен газ “, сподели началникът на  бранш „ Охранителна полиция “ в районно управление (на МВР) – Несебър основен контрольор Павел Колев.

Устройството за пълненето на балоните се продава свободно. То коства сред 100 и 200. Нарича се сифон за сметана, а патронните капсули са по левче. Този газ обаче се употребява в медицината за анестезия.

Райският газ е най-опасен в композиция с алкохол. Търговията с него обаче не е криминализирана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР