Опасна гореща вълна обхвана Южна Калифорния. Днес температурите в региона

...
Опасна гореща вълна обхвана Южна Калифорния. Днес температурите в региона
Коментари Харесай

Опасна жега обхвана Калифорния

Опасна гореща вълна обхвана Южна Калифорния. Днес температурите в района ще надвишат 40 градуса, а на някои места ще бъдат сложени върхове, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

В Лос Анджелис и Сан Диего през днешния ден ще е 37 гладуса, се споделя в предизвестието на Националната метеорологична работа на Съединени американски щати за рискови горещини. Прогнозата е за нескончаем интервал от рисково горещо време и е доста евентуално в резултат на това да има изострени здравословни проблеми.

Вчера в Калифорнийския университет в Лос Анджелис в един миг беше съвсем 44 градуса, с което беше надминат върха от 42,8 градуса, измерени през 1939 година, заяви метеорологичната работа в Туитър. Това обаче е с няколко градуса по-малко спрямо върха от 47,2 градуса, измерен през вчерашния ден по обед в лосанджелиския квартал "Удланд хилс ".

В региона на Лос Анджелис и други обитаеми места в Калифорния ще бъдат отворени специфични климатизирани пространства за разхлаждане. Властите предложиха на популацията да посещава места като библиотеки и музеи, с цел да е на хладно.
Снощи пожар, популяризирал се бързо вследствие на мощни ветрове, обхвана жилищни постройки в Северен Лос Анджелис, което принуди стотици поданици да се изтеглят.

Пожарът избухна нощес в постройка в Гълита, Калифорния, след което са разпростря и изпепели още най-малко 12 здания, съобщи окръжната пожарна в Туитър. Тя прикани популацията да звъни на незабавния телефон 911 единствено когато в действителност се постанова, тъй като линиите му са претрупани, и добави, че в региона на Гълита работят екипи на пожарната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР