Опашки от камиони, дълги километри, са се образували на граничещите

...
Опашки от камиони, дълги километри, са се образували на граничещите
Коментари Харесай

Жестоки задръствания по турската граница! Русия ли е причината?

Опашки от камиони, дълги километри, са се образували на граничещите с България турски пунктове Хамзабейли и Капъкуле, съобщи телевизия Си Ен Ен Тюрк. По последни данни на паркинги в региона на Капъкуле има няколко хиляди тира, оповестява още малкия екран.

До 40 километра е стигала днес опашката от тирове преди граничния пункт " Хамзабейли-Лесово ". Стотици товарни коли чакат на турския пункт, заяви Анадолската организация.
-->
Агенцията показва, че километричните опашки се образуват поради увеличението на износа и изместването на някои от маршрутите за товарни камиони към западните гранични пунктове.

От Регионалната дирекция " Митници и външна търговия " също обявиха, че натрупването на камиони се дължи на нараствания експорт от Турция за европейските страни.

От на следващия ден Русия стопира преноса на  товари през нейна територия на компании, регистрирани в така наречен вражески страни. Забраната се отнася за страните от Евросъюза, Англия, Норвегия и Украйна. Димитър Димитров от Камара на автомобилните превозвачи изясни:

" Не единствено за български. Европейски транспортни средства няма да могат да се движат в Русия от 10 октомври, като има седемдневен гратисен интервал.

Ще могат да се движат единствено и само с избрани артикули, които са в един лист, от които съветската страна е сметнала, че ще има нужда. Те ще могат да се движат навътре в страната. Всички останали ще бъдат принудени на избран лист от логистични бази или да сменят ремаркето, или да разтоварват стоката.

Хората, които работят в Русия, ще бъдат извънредно тежко наранени, надлежно правят се претоварвания, вкарват ги сръбски и молдовски камиони.

По един или различен метод, тези артикули няма да спрат да се движат, само че тази работа ще правят други хора от други страни и въпросът е тез, компании, които са действително български транспортни компании, какво биха могли да създадат, с цел да защитят работните си места в България, с цел да защитят бизнеса си, с цел да не страдаме всички ние ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР