Опашки и недоволство съпровождат ваксинацията с осигурените зелени коридори в

...
Опашки и недоволство съпровождат ваксинацията с осигурените зелени коридори в
Коментари Харесай

Опашки за ваксинация срещу Covid-19 в Бургас

Опашки и неодобрение съпровождат имунизацията с обезпечените зелени коридори в Бургас. Още преди 9 часа сутринта, когато отвориха двата пункта за имунизация в Регионалната здравна ревизия, се подредиха хора да чакат. 4 са пунктовете, в които се извършават имунизации в града, като единият от тях работи непрекъснато.

Близо 2 часа се чака за имунизация пред двата кабинета на Регионалната здравна ревизия в Бургас. Някой чакат за първа, а други за втора доза ваксина. Хората имат опция да избират от двата типа ваксини на " АстраЗенека " и " Пфайзер/Бионтех ". Процесът на имунизация върви постепенно, по тази причина и част от чакащите се възмущаваха, а други одобряваха умерено основаната организация:

" Аз не пребивавам тука, в Германия пребивавам и като дойда тука се шашардисвам. Побърквам се от смут, от безпорядък, това е огромен цирк в тая страна, няма да се оправи в никакъв случай. Няма никакво записване, никакъв ред, да знаеш да имаш час избран, в който да дойдеш да ти сложат имунизацията ".

" В девет часа бяхме, един час и 14 минути чакаме. Няма проблем, всичко е умерено ".

" Възможно е било да се стартира по-рано и по-добра организация да бъде направена ".

Освен двата кабинета за имунизация, разкрити в РЗИ, в Бургас работи непрекъснато пунктът в медицинския център " Свети Николай Чудотворец ", а от 9 до 16 часа имунизации се вършат в кабинет на Комплексния онкологичен център.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР