Опасенията на световния хазартен бранш, че клиентите им ще напуснат

...
Опасенията на световния хазартен бранш, че клиентите им ще напуснат
Коментари Харесай

Хазартът остана в казината

Опасенията на международния хазартен отрасъл, че клиентите им ще изоставен казината и ще се преориентират към онлайн залаганията не се оправдаха. Доказателство за това е фактът, че през миналата година приходите на бранша възлизат на 500 милиарда $, като на онлайн хазарт се дължат едвам към 10% от тази сума.

Пред хазартния бранш в България има огромни благоприятни условия за развиване. Български производители на машини са измежду десетте най-хубави в света, а също така страната ни е измежду центровете за изнесена разработка на програмен продукт. Има и някои чисто български разработки на стратегии в този бранш.

За първите девет месеца у нас приходите в хазната от
хазарт възлизат на 174.4 млн. лева, регистрира Ангел Ирибозов, ръководител на Българската комерсиална асоциация на производителите и уредниците от игралната промишленост. Освен тях браншът е генерирал още 54.1 млн. лева от различни налози върху хазартната активност по Закона за корпоративното подоходно облагане уточни той. Приходите единствено от онлайн залаганията възлизат на близо 30 млн. лв..

От началото на годината има растеж от към 5% на броя на конфигурираните игрални уреди. Като в края на септември има регистрирани 876 игрални зали и 27
казина. През годината с един се е нараснал и броят на записаните онлайн уредници. Те към този момент са 12 - с 13 уеб страницата и издадени 29 лиценза за разнообразни типове игри.

Спад обаче регистрира Българският състезателен тотализатор. През миналата година ТОТО-то е провело 104 тиража, от които са осъществени приходи в размер на близо 113 млн. лв.. Това е спад от 7% по отношение на 2016-а когато при същия брой тиражи постъпленията били 120 млн. лв..

Като цяло игралната промишленост в световен проект се оказва изправена пред редица провокации, настояват специалистите.

Най-голямата пречка пред бранша са рестриктивните мерки при рекламата му. Тук основна роля играят възбраните, наложени от софтуерните компании Гугъл и Фейсбук, които до неотдавна били най-важните канали за промотиране на хазартните игри. Своеобразен "рекламен парадайс " се оказват по-свободомислещите малките екрани в Източна Европа, които рядко отхвърлят реклама на игралната промишленост.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР