ООН няма юридическите инструменти да наложи на Русия да се

...
ООН няма юридическите инструменти да наложи на Русия да се
Коментари Харесай

Стефан Тафров: В България има много рупори на руската пропаганда, преките заплахи са хибридни

ООН няма юридическите принадлежности да наложи на Русия да се изтегли от Украйна , само че отразява международното публично мнение. Огромният брой страни осъждат държанието на Русия. Това сподели в изявление за БНР Стефан Тафров, някогашен дипломат на България в Организация на обединените нации.
„ Резолюциите на Съвета за сигурност имат наложителен темперамент, само че там Русия има право на несъгласие. Резолюциите на Общото заседание на Организация на обединените нации нямат наложителен темперамент, само че имат политическо значение. Именно по силата на такава резолюция 100 страни членки оповестиха анексирането на Крим през 2014 година за нелегално. В този смисъл то не е законно по силата на интернационалното право “, разясни той.

Тафров дефинира протичащото се в Украйна като „ нападателна война, завоевателна война “.

Стефан Тафров не намира паралели сред Косово и Украйна. В предаването „ Преди всички “ той уточни, че „ Украйна никого не се е пробвала да изтреби “.

Тези бълнувания на Путин за антисемитизъм са смешни . Самият президент Зеленски е евреин. Цялата съветска агитация във връзка с нацисти и така нататък е несъстоятелна. “

Тафров съобщи, че Путин е „ деспот, който е изгубил връзка с действителността “.

Много е мъчно чисто военно-технически да се оказва военна помощ на Украйна, до момента в който трае самият спор , означи Тафров по отношение на изразеното от украинския президент отчаяние от поддръжката на западните страни.

Относно вчерашните диспути към декларацията на Народното събрание за събитията в Украйна Тафров акцентира, че е „ почтено за жалост, че не всички партии гласоподаваха тази декларация “.

Преките закани против страната ни са хибридни , счита Стефан Тафров.

„ Ние сме фронтова страна. Ние сме черноморска страна и това, което се обрисува в близко бъдеще, е усилване на хибридните офанзиви на Русия против България. “

Той добави, че в България има „ доста рупори на съветската агитация, които получават елементарен достъп до медиите “ .

Мнението в елементи чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР