ООН няма информация за никаква програма за биологични оръжия“ в

...
ООН няма информация за никаква програма за биологични оръжия“ в
Коментари Харесай

Има ли биологични оръжия в Украйна? Какво установи ООН

ООН няма информация за никаква „ стратегия за биологични оръжия “ в Украйна, съобщи Изуми Накамицу, висшият представител по разоръжаването към международната организация по време на съвещание на Съвета за сигурност. 

В същото време Накамицу предизвести, че опцията за повреда в украинските нуклеарни централи нараства с всеки минал ден. Тя съобщи още, че обстановки като тази във войната в Украйна, изискват усилване на интернационалната възбрана на биологичните оръжия.

Посланичката на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд съобщи, че на процедура на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано през днешния ден от Русия, с цел да се обсъдят изказванията на Москва, показани без доказателства, за " биологични действия " на Съединени американски щати в Украйна, е евентуално разпространение на дезинформация в деяние.

Повтаряйки позицията на Вашингтон, че Украйна няма стратегия за биологични оръжия или такива лаборатории в Украйна, подкрепяни от Съединени американски щати, Томас-Грийнфийлд съобщи, че Русия е тази, която може да употребява химически или биологични оръжия в Украйна. Въпреки че тя не показа незабавно доказателства за непосредствена опасност, по време на съвещанието на 15-членния съвет, тя съобщи: " Русия има опит в лъжливото обвинение на други страни в нарушавания, които самата Русия прави ", заяви Българска телеграфна агенция.

От своя страна на съвещанието на Съвета за сигурност посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя уточни, че мрежа от към 40 биологични лаборатории в Украйна е работела – с финансиране от Съединени американски щати – за усилване на патогенните свойства на смъртоносни заболявания, заяви ТАСС. 

Преди това заместник-генералният секретар по политически въпроси на Организация на обединените нации Розмари ДиКарло съобщи, че има " достоверни известия, че съветските сили употребяват касетъчни бомби, в това число и в обитаеми зони ".

Тези " безразборни офанзиви ", които поразяват както военни обекти, по този начин и цивилни, " без да вършат разлика ", са неразрешени от интернационалното филантропично право, уточни тя.

Организация на обединените нации е получила информация за 26 офанзиви против здравни заведения в Украйна, при които са починали 12 души, в това число и офанзива против клиника в град Мариупол.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР