Онова което оценявате като стабилна коалиция, всъщност точно там има

...
Онова което оценявате като стабилна коалиция, всъщност точно там има
Коментари Харесай

Карадайъ: Това правителство прилича на клуб по интереси

" Онова което оценявате като постоянна коалиция, в действителност тъкмо там има проблем с ценностния избор на България, в това число и в днешното мъчно време. И тази коалиция, и тази власт, която прави оценка себе си за прелестна и чудесна, за нея единствено можем да кажем няколко оценъчни думи ", заяви лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група при откриването на новата сесия на Народното събрание.

" Няма ограничения за битка с рецесиите, това го споделят и жителите, и бизнеса. План за възобновяване и устойчивост действащ към момента няма, без значение, че го слушаме от много време. Оперативни стратегии в тези спешни времена – към момента няма. Имаме един гласуван държавен бюджет преди към месец и половина. Но от деня на гласуването слушаме по какъв начин всеки един миг би трябвало да актуализираме и променяме този държавен бюджет, т.е. подобен нямаме. Но рецесиите са факт, хората обедняват. Инфлацията си върви и вие помагате на тази инфлация, само че не помагате за разрешаване на рецесиите. Това е главният проблем. Разбрахме, че ограничения за битка с рецесиите няма, само че в действителност има противоконституционни и незаконни дейности от сегашната власт. Такъв е зародишът на тази власт. Резултатът е, че задкулисието завладя властта ", добави той.

" В момента във вашата декларация виждаме и разбираме, че задачата е завземане на самостоятелните регулатори от задкулисието. И като краен резултат задкулисието да завладее страната. Иначе всяко едно ваше деяние оправдавате с антикорупционни дейности и активност, само че тази активност се въплъщава към този момент само и единствено с антикорупционната търсачка Google. Така, че това държавно управление и този кабинет към днешна дата могат да получат следната оценка – най-слабият кабинет от края на комунизма. По-скоро това държавно управление наподобява на клуб по ползи, а не на държавно управление ", сподели още водачът на Движение за права и свободи.

" Ние от Движение за права и свободи призоваваме в тези тежки и сложни времена, при тези голям брой рецесии да има разсъдък и мъдрост. Призоваваме за разговор сред власт и съпротива. Впрочем виждаме, че във властта и обединението разговорът липсва. Но ние в тези спешни времена би трябвало да стигнем до разговор сред власт и съпротива във търсене на решенията. Призоваваме за възобновяване на нормалността в политиката, призоваваме за възобновяване на държавността. А това нещо става само посредством демократични принадлежности и начини посредством господство на правото, господство на закона и гарантирането на правата и свободите на всички български жители ", приключи депутатът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР