Онлайн медиите да бъдат регулирани от Съвета за електронни медии,

...
Онлайн медиите да бъдат регулирани от Съвета за електронни медии,
Коментари Харесай

СЕМ иска контрол и над сайтовете

Онлайн медиите да бъдат контролирани от Съвета за електронни медии, изиска шефът на Съвет за електронни медии София Владимирова. Тя разясни, че с изключение на надзор върху радиото и малкия екран, онлайн пространството има също потребност от регулация.

На дебата в Народно събрание по отчета за годишната активност на Съвет за електронни медии, ръководителят на комисията по просвета Вежди Рашидов изиска да се забрани външното финансиране на Българска национална телевизия и БНР.
“Външното финансиране в социална медия е рисково. Човек, който взема външни пари, е подвластен. Трябва да спасим публичните медии от взаимозависимост ”, безапелационен беше Рашидов. Председателят на комисията по просвета изясни, че Българска национална телевизия и БНР би трябвало да са по-добре финансирани, с цел да бъдат публични медии, а не обслужващи.

В имитация на Велислава Кръстева, която прикани за по-бързо приемане на законопроекта за публичността на Движение за права и свободи за собствеността и финансирането на медиите, Рашидов изясни, че “разни грантаджии се вихрят в Българска национална телевизия и БНР ”.

Кръстева, която е съвносител на законопроекта дружно с Делян Пеевски и Хамид Хамид, подсети, че законопроектът е импортиран преди 4 месеца, а единствено преди няколко дни и Еврокомисията поискала приемането на подобен правилник.

Похвали закона на Пеевски

“Законопроекта на Хамид и Пеевски е логичен ”, разяснява Рашидов. Той подсети, че и Министерски съвет има импортиран по тематиката законопроект, който бил сега “на трупчета ” и изчаквал спор.
Депутатът от “Атака ” Павел Шопов поддържа концепцията на Рашидов и разгласи, че “грантаджии и соросоиди са окупирали Българска национална телевизия ”, както и че “националната телевизия “се е трансформирала в частна телевизия на Сорос ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР