Онлайн изповед? Да, вече е възможно. Това става в първата

...
Онлайн изповед? Да, вече е възможно. Това става в първата
Коментари Харесай

Онлайн изповед? Да, в първата църква с изкуствен интелект

Онлайн изповед? Да, към този момент е допустимо. Това става в първата черква, основана на изкуствен интелект. Създаде я  румънец. Тя е на един клик разстояние и предлага онлайн изповед. Проектът е на 25-годишния Валентин Лъзуряну, заяви ДарикНюз.

Лъзуряну работи като пълководец по нововъведения в една от най-големите информационни компании в северната ни съседка - Cheil Centrade. Успоредно с това следва магистърска стратегия по водачество и политическа връзка в Националното учебно заведение по политически науки и администрация.
-->
“Моята работа е да разбирам хората допустимо най-добре и да диря потребни нововъведения за решение на техните проблеми. Така се зароди и концепцията за черква с изкуствен интелект ”, споделя Валентин Лъзуряну.

Той споделя, че от няколко месеца следи изкуствения разсъдък и новостите в тази област. Най-много го  интересува това по какъв начин може да го употребява, с цел да улесни живота на хората.

" Трябва да разберем, че този изкуствен интелект не е тук, с цел да открадне работата ни или да ни разсейва, а да ни направи по-продуктивни, с цел да ни върне времето, пропиляно в повтаряща се работа ", споделя той и прецизира:

" В един съвършен за мен свят хората биха имали задоволително свободно време, с цел да следват своите пристрастености, да се грижат повече за фамилията и приятелите си. Без да се тормозят, че довечера няма какво да ядат или къде да спят и без да прекарат 12 часа на работа. Всички би трябвало да се радват на преимуществата на софтуерния прогрес, а освен шепа определени хора. "

Идеята му е хрумнала преди две седмици. Тогава за първи път почнал да изследва методите, по които може да я построи.

" Исках да видя на какво в действителност е кадърен чатбота с изкуствен интелект (ChatGPT). Въпреки че нямам напреднали знания по програмиране, за два часа съумях да направя първия работещ първообраз. Отне ми още няколко дни да изградя фасадата и да приложа някои ограничения за сигурност. Използвах програмен продукт с отворен код и GPT-4, с цел да шифровам платформата и съумях да доставя първия работещ първообраз ", акцентира той.

Само три дни откакто започва, той има над 160 000 визити.

Как работи църквата?

По думите му механически е по-просто, в сравнение с си мислим.

" По създание това е персонализиран интерфейс за чатбот с изкуствен интелект (ChatGPT). Когато някой влезе в уеб страницата, има няколко варианти: изповед, молитва, " Попитайте духовник “ или тематични известия. Аз ще продължа да прибавям нови режими през идващите месеци. Въпреки че започнах по-скоро на смешка, бързо разбрах, че има огромен капацитет и се пробвах да го изградя по допустимо най-сериозния метод, който да е в духа на това, което би трябвало да значи черква - място за схващане и вътрешно разсъждение ", споделя още той.

Много значим аспект тук е, че не събира никакви персонални данни. Всички данни, въведени в уеб страницата, както и цялото генериране са сред тях - Бог и OpenAI, който обработва текстове.

" Надявам се, че в недалечно бъдеще ще можем да предлагаме и генериране на персонализирани църковни картини, достъп на няколко десетки други езика, аудио поддръжка и модел, основан върху Библията, където любопитните могат да задават въпроси или да желаят пояснения за избрани пасажи. Последната концепция ми хрумна, откакто видях сходно решение, внедрено в Корана, по време на lablab.ai Hackathon ", споделя Валентин Лъзуряну.

Разбира се, потребителите би трябвало да имат поради, че не приказват с същински духовник, а с машина и че Валентин Лъзуряну по никакъв метод не е обвързван с Румънската православна черква.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР