Онлайн фитнес тракерът Strava разкри глобална карта на своите потребители

...
Онлайн фитнес тракерът Strava разкри глобална карта на своите потребители
Коментари Харесай

Фитнес тракерът Strava издава военни бази по цял свят

Онлайн фитнес тракерът Strava разкри световна карта на своите консуматори и тяхното натоварване. В данните влизат упражненията на голям брой американски военни, в това число и такива в бази в конфликтни райони по света.

Базираната в Сан Франциско Strava се дефинира като „социална мрежа за атлети“ и има 27 милиона консуматори по целия свят, които отварят приложението ѝ посредством своите носими фитнес устройства като Fitbit и Jawbone . Събраните от тях данни за физическата им интензивност демонстрират един милиард действия от 2015 година до септември 2017 година

Изображението да вземем за пример демонстрира точното придвижване на бойците във военновъздушната база Баграм – най-голямата военна база на Съединените щати в Афганистан . По сходен метод са разкрити американски бази в Сирия , френски в Нигер и английски на Фолклендските острови.

Сред интензивностите, които се наблюдават, са плуване, тичане, колоездене и други При качването на данните потребителите могат да отметнат опцията да не се споделят на обществената карта, само че наподобява мнозина не са го създали.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР