Онейрология се нарича съвременна наука, която изучава сънищата и се

...
Онейрология се нарича съвременна наука, която изучава сънищата и се
Коментари Харесай

Защо сънуваме?

Онейрология се назовава модерна просвета, която учи сънищата и се пробва да даде теоретичен отговор на въпросите към процеса на сънуване. Той обаче вълнува хората от дълбока античност. Много са теориите, които се пробват да обяснят какво е сънят и за какво сънуваме отвън науката.

Като начало е нужно да се дефинира понятието сън. Това са облици, мисли и страсти, които човек изпитва, до момента в който спи. Сънищата мощно варират - могат да бъдат доста наситени и интензивни или напълно неразбираеми, мимолетни, комплицирани и дори скучни. Понякога имат явен смисъл, различен път са напълно неразбираеми, единствено нахвърляни картини, облици или страсти.

Според някои визии ежедневният стрес трансформира сънищата. Понякога те отразяват вътрешните ни страсти. Без знаци сънищата се пробват да баланс и да отстранен вътрешните ни разстройства.

Научната общественост твърди, че сънят е от фундаментално значение за действието на мозъка и паметта. Ключ към усилване на паметта е тъкмо в съня, а не в почивката.

В процеса на сънуване се обработват и провеждат скоро претърпени случки и събития. Ежедневните мемоари се утвърждават посредством съня и по този начин мозъкът се освежава. Сънищата са методът му на рестарт.

При проблеми, трудности по пътя ни разчитаме на информацията от спомените. Така че сънуването се явява потребно в този смисъл, тъй като оказва помощ за образуване и одобряване на мемоари и улеснява достъпа до тях при потребност.

 аргументи за сънуването

Най-ярките сънища се случват по време на REM етапа. В тази фаза на съня са и сънищата, които е най-вероятно да помним сутринта. При пробуждане интензивният ни разум събира облиците и обособените фрагменти от съня, създавайки един обвързван роман за съновидението.

Сънищата са и тласък за творчество, те оказват помощ да решение на проблеми от всекидневието, които са сложни. В процеса на сънуване творчеството няма ограничавания, тъй като отсъстват ограничаващите действителности на съзнателния свят. Така креативното мислене е в полет и може в този миг да се родят хрумванията, които са решение на проблемите.

В този ред на мисли се стига до извода, че сънищата са отражение на живота ни. Те се появяват като фрагменти в паметта, приготвят ни, пазят ни от заплахите на действителния живот, оказват помощ ни да обработим страстите на делника, да систематизираме най-важното от информацията, която получаваме. Сънищата са значими за действителния ни живот.

Научи също по какъв начин да направляваме сънищата си и по какъв начин да помним сънищата си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР