Омбудсманът Мая Манолова свиква обсъждане на нормативни промени в Закона

...
Омбудсманът Мая Манолова свиква обсъждане на нормативни промени в Закона
Коментари Харесай

Манолова свиква форум за „белите петна“ и „черните дупки“ в законите за земеделските земи

Омбудсманът Мая Манолова привиква разискване на нормативни промени в Закона за собствеността и използването на земеделските земи и Закона за арендата в земеделието.

Повод за това са десетките тъжби на аграрни производители и притежатели на земя от цялата страна, в които сезират Манолова за опити за злоупотреби и порочни схеми на отдаване чартърен на плодородни парцели, без тяхното познание и единодушие.
Проблемът поражда след направена смяна в Закона за арендата в земеделието, безусловно в последния ден от работата на 43-ото Народно заседание. С нея отпада условието за показване на схема за парцелите при регистрирането на контракт за аренда в Агенцията по вписванията.

Форумът ще се състои на 4 септември 2017 година, понеделник, от 11.00 ч. в институцията на омбудсмана – гр. София, ул. Георг Вашингтон “ № 22.

Поканени да вземат участие са всички заинтригувани страни – Министерството на земеделието, храните и горите, Агенцията по вписванията, Нотариалната камара, регионалната администрация на Монтана, кметът на Община Вълчедръм, народни представители, браншови аграрни организации, аграрни производители и притежатели на земи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР