Омбудсманът Мая Манолова ще отправи препоръка до министър-председателя Бойко Борисов

...
Омбудсманът Мая Манолова ще отправи препоръка до министър-председателя Бойко Борисов
Коментари Харесай

Омбудсманът в подкрепа на Босия: Има предложение към Борисов

Омбудсманът Мая Манолова ще насочи рекомендация до министър-председателя Бойко Борисов за предприемане на незабавни ограничения и основаване на междуведомствена комисия, която да направи самостоятелна инспекция в Изпълнителната организация "Автомобилна администрация " към Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, оповестиха от пресцентъра на омбудсмана.

Тя ще сезира и Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

Това е станало известно през днешния ден по време на съвещание на краткотрайната комисия в Народното събрание, която преглежда сигналите на Николай Колев-Босия за злоупотреби при приемането на шофьорски книжки.

Манолова се ангажира с проблема, откакто Николай Колев-Босия се обърна с тъжба до институцията, се припомня в прессъобщението.

"Ще упорствам в комисията, която ще направи инспекция в автомобилната администрация, да бъдат включени и част от протестиращите, както и до момента в който тя тече, лицата, които са в разнообразни процесуални качества - обвинени или подсъдими, да бъдат отстранени от работа ", е била безапелационна омбудсманът.

По думите й от започнатите разнообразни наказателни производства има 20 подсъдими лица и десетки обвинени, само че нито един наказан досега, което е "абсолютно необяснимо за българските жители ".

Манолова е цитирала данни, съгласно които от 13 юни - денят, в който Николай Колев разгласи гладен митинг до през днешния ден - 13 август, по пътищата са починали 122 души.

"Причините за произшествията на пътя с съдбовен край са разнообразни. Това, което чакат жителите, е отговорно отношение от страна на страната и от страна на институциите. Според мен това е и същността на настояванията на господин Колев - отговорност и честна работа от страна на институциите. Гражданите чакат производството на подправени шофьорски книжки и производството на негодни водачи да бъде прекратено ", е декларирала публичният бранител.

Омбудсманът е оповестила, че би трябвало да се вземат незабавни ограничения, защото Николай Колев-Босия е в тежко положение, а темпото, с което работи краткотрайната комисия, е притеснително.

Николай Колев-Босия счита, че работата на комисията по инспекция на неговите изказвания за корупция при вземането на шофьорски книжки върви постепенно. Колев е на мнение, че поради бездействието на чиновници на ДАИ по пътищата умират почтени хора.

Николай Колев-Босия гладува към този момент 62 дни. Сред настояванията му е и разформироване на Народното събрание.

Босия разгласи гладна стачка на 13 юни, откакто популяризира декларация против възобновяване на корупционната скица за продажба на шофьорски книжки от чиновниците на Изпълнителна организация "Автомобилна администрация “ към Министерството на превоза.

ВИЖТЕ СЪБИТИЯТА ПРЕД Народно събрание В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Колев упорства и за незабавната оставка на транспортния министър Ивайло Московски и разформироване на сегашния парламент.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР