Омбудсманът Мая Манолова дари 500 пакета с хранителни продукти на

...
Омбудсманът Мая Манолова дари 500 пакета с хранителни продукти на
Коментари Харесай

Великден за всеки зарадва възрастни в Кърджали

Омбудсманът Мая Манолова подари 500 пакета с хранителни артикули на обществено слаби и възрастни хора в Кърджали – християни и мюсюлмани, кметът Хасан Азис заяви, че община Кърджали ще закупи 1000 ваучера на стойност 20 000 лева

Омбудсманът Мая Манолова подари 500 пакета с хранителни артикули на обществено слаби и възрастни хора. Хранителните пакети бяха раздадени на две места - пред храм „ Св. Георги “ и пред централната джамия. По този метод омбудсманът зарадва както нуждаещи се християни, по този начин и мюсюлмани.
   
„ Не инцидентно съм в Кърджали. Това е един от моите ценени и уважавани сътрудници в акцията, ориентирана към възрастните хора, които желаеме да подпомогнем преди Великден ”, сподели Манолова. ”С тези хранителни артикули няма да бъдат изхранени всички бедстващи хора,но ние сме в дълг към тях и към възрастните. Това е знак, с който желаеме да притеглим вниманието на страната и институциите за повишение пенсиите, тъй като за някои те са обидно ниски ”, съобщи Манолова. Кметът Хасан Азис благодари за самодейността на омбудсмана, която Кърджали също поддържа. Гадоначалникът заяви, че община Кърджали се включва т. година в самодейността „ Великден за всеки ” като закупи 1000 ваучера на стойност 20 000 лева
 
„ С това, че още веднъж сме дружно – кметът, енорийският духовник и мюфтията, желаеме да дадем знак, че би трябвало да си оказваме помощ и да споделяме празниците, тъй като какво е празникът, в случай че не е споделен ”, сподели Хасан Азис.
 
„ В началото сме на Страстната седмица. Нека всички да се припознаем като равни. Без пари не можем да живеем в материалния сват, само че извън  него не можем без религия ”, сподели отец Петър Гарена и подари на омбудсмана Мая Манолова ябълка, на която всички са се молили в църквата и албум „ С песните на Родопите ”, които самичък извършва. Районният мюфтия  Бейхан Мехмед поздрави християнската общественост с настъпващите Великденски празници и заяви, че мюсюлманите са пред прага на месец Рамазан, и  пожела положителният комшолук сред хората в Кърджали да продължи.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР