Омбудсманът Мая Манолова да пътува по-често с влаковете на БДЖ

...
Омбудсманът Мая Манолова да пътува по-често с влаковете на БДЖ
Коментари Харесай

Ефектът „Манолова“: Омбудманът да се качва по-често на влак, пътниците не били виждали вагоните толкова чисти

Омбудсманът Мая Манолова да пътува по-често с влаковете на БДЖ – това си пожелаха нейните спътници в спонтанната приемна, която тя организира в по линията София – Варна.

 

„ Често пътувам с трен, не помня от кой момент не съм виждал чисти тоалетни и пердета. Няма по какъв начин да е съвпадане, че Мая Манолова беше във влака “, показа пред кореспондент един от пасажерите. Други пък бяха малко разочаровани, тъй като няколко пъти се пробвали да стигнат на публичния бранител, само че в коридора непрекъснато имало опашка от жители, които чакали да споделят проблемите си.

Жалбите, които омбудсманът получила по време на пътуването, са били от най-широк набор – от недоволства от банки и частни правосъдни реализатори до сигнали за общини, които своеволно основават спънки жителите да получат помощ за персонални асистенти на хора с увреждания. Това сподели Манолова на перона във Варна, където беше посрещната от десетки жители, които желаеха да я посрещнат и да я срещнат със своите проблеми.

Общественият бранител акцентира, че един от акцентите при визитата ѝ във Варна била ориста на работещите във банкрутиралата самолетна компания „ Ер Виа “, на които не са издължени пари. Манолова добави, че няколко души от работещите там към този момент са предложили да я откарат назад до София.

„ Моля за опрощение хората, че би трябвало да слушат за казуса на моята институция, тъй като нашата работа е да слушаме техните проблеми, а не противоположното “, разяснява публичният бранител, която реши да организира приемна във влака, откакто стана ясно, че страната може да я лиши от правото за напредване със длъжностен автомобил на НСО.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР