Омбудсманът Диана Ковачева сезира главния прокурор за 24 смъртни случая

...
Омбудсманът Диана Ковачева сезира главния прокурор за 24 смъртни случая
Коментари Харесай

Ексклузивно: Близък на настанена в дома в с. Горско Косово с разказ пред БНТ

Омбудсманът Диана Ковачева сезира основния прокурор за 24 смъртни случая през 2019 година в Дома за възрастни хора с деменция в сухиндолското село Горско Косово. Тя изиска и незабавна инспекция поради извънредно неприятни битови условия, за което е уведомила кмета на общината и обществения министър. Социалното ведомство към този момент ревизира сигнала.

Шокиращи нарушавания откриват през месец декември специалистите от екипа на омбудсмана. Сред тях са неприятни битови условия, както и неприятно отношение от страна на личния състав към настанените в общественото заведение.

Окръжната прокуратура във Велико Търново се самосезира и стартира инспекция по сигнала. Ако след нея се открият нарушавания, ще бъде потърсена отговорност от ангажираните лица. В противоположен случай, ще бъдат направени наставления към управлението на дома.

Тази вечер екипът на Българска национална телевизия се срещна с мъж, чиято вуйна е настанена в дома преди повече от 20 години.
Георги Острев, непосредствен на настанена в дома: Моята вуйна е близо 20 години в този дом и съм удовлетворен от това, което й дават като обществена услуга. Имам положителни усещания за дома от това, което виждам. Доволни сме от грижите, които се поставят. Разбира се, тези заболели, които са с деменция, са в извънредно тежко, за обгрижване, положение.  Какви са изискванията в Дома за възрастни хора с деменция в село Горско Косово Какви са изискванията в Дома за възрастни хора с деменция в село Горско Косово
Социалното министерство ще ревизира Дома за възрастни хора с деменция в сухиндолското село Горско Косово. Това удостовери министър Деница Сачева. По-ра...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР