Омбудсманът Диана Ковачева поиска проверка на доставчика на електроенергия в

...
Омбудсманът Диана Ковачева поиска проверка на доставчика на електроенергия в
Коментари Харесай

Омбудсманът поиска проверка за нежелана застраховка към сметките за ток

Омбудсманът Диана Ковачева изиска инспекция на доставчика на електрическа енергия в Западна България " Електрохолд " след недоволства от жители, че към сметките им за ток е добавено заплащане от 2 лева за непоискана от тях застраховка. Компанията увери в отговор, че застраховката е доброволна и, в случай че не желаят да я сключат, жителите нищо не дължат. Допусна, че грешката е на нейни платежни сътрудници.

От този месец " Електрохолд " и обвързваното застрахователно сдружение " Евроинс " оферират на битовите консуматори доброволна застраховка против вреди върху битови електроуреди, провокирани от късо съединяване, токов удар и пресилване в електрическата мрежа в резултат на гръмотевица. Месечната вноска по полицата е 2 лева, а с концепцията да обезпечи улеснение на клиентите си, компанията приема заплащания по нея по едно и също време с заплащането на сметката за ток.

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че е получила недоволства от жители, съгласно които са им начислявани 2 лева към сметката за ток без тяхно познание и единодушие при заплащане през през касите на EasyPay или FastPay. Затова тя е сезирала Комисията за финансов контрол с искане за инспекция на активността на " Евроинс " и " Електрохолд Продажби " във връзка със застраховката " ЕлектрозаЩИТа ".

От " Електрохолд Продажби " твърдят, че са уведомили платежните си сътрудници, че услугата е по избор и клиентите не са длъжни да я заплащат. " Електрохолд Продажби " не носи и не може да носи никаква отговорност, в случай че при възнаграждение на месечна сметка за потребена електрическа енергия през каси на външни платежни сътрудници е начислена вноска по застраховката без познание и единодушие на клиента ", написа в прессъобщението на компанията. Тя твърди, че е напомнила още веднъж на сътрудниците си, че застраховката е доброволна
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР