олям пожар обхвана около 1500 декара гориста местност край Девин.

...
олям пожар обхвана около 1500 декара гориста местност край Девин.
Коментари Харесай

Версия: Пожарът край Девин е умишлен

олям пожар обхвана към 1500 декара гориста околност край Девин. Засегнати са главно ливади, непригодни площи и малко гора.

"В момента в Горското стопанство в Девин се организира заседание, на което да се вземе решение по какъв начин ще продължи битката с огромния горски пожар, който бушува над града ".

Това съобщи в предаването заместник-областният шеф на Смолян Андриян Петров.

"Снощи до среднощ екипите работиха на терен, като се опитваха да локализират огромна част от огнищата. Те са доста и на разнообразни места, част от които труднодостъпни. Над 100 индивида вършиха просеки”, изясни Петров.

По думите му покрай пожара има предпазена зона по "Натура 2000 ", а терзанията се той да не се разрасне до там. Пламъците са горели на четири фронта.

Заместник-областният шеф изясни, че в случай че е належащо, в гасенето ще се включат чиновници на пожарните в Доспат и Смолян, както и хеликоптерна техника.

Андриян Петков изясни, че една от версиите, по която се работи, е, че пожарът е тенденциозен. По думите му Девин е цялостен с туристи, които не подозират, че на километри от тях има пожар.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР