Оливър Финч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, изрази скептицизъм

...
Оливър Финч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, изрази скептицизъм
Коментари Харесай

Ще успеят ли CBDC да изместят криптовалутите?

Оливър Финч, основен изпълнителен шеф на Bittrex Global, изрази песимизъм по отношение на легитимността на цифровите валути на централните банки (CBDC).

В неотдавнашно изявление за Kitco News Финч назова CBDC “ “. Той посочи, че главният разделителен фактор сред CBDC и криптовалутите като Биткойн (BTC) е централизираният темперамент на CBDC. Криптовалутите в своята същина разчитат на технологията на разпределената счетоводна книга, известна като блокчейн.

Финч изрази угриженост по отношение на метода, който някои централни държавни управления и банки ползват, като просто отбелязват своите начинания като цифрови, без да включват основополагащите аспекти на блокчейн технологията.  

Той акцентира на нуждата от цел зад CBDC оттатък елементарната цифровизация. Финч счита, че държавните управления скачат върху “ “, без да имат ясно схващане за действителната цел на продукта.

Макар да призна, че може да има законни аргументи за CBDC, като да вземем за пример улеснение на по-бързи и по-евтини трансгранични транзакции, Финч има вяра, че към момента липсва дълбочина в разбирането на предназначението им.  

Той изрази запаси във връзка с претекстовете, които стоят зад CBDC, които може да са по-сложни от това просто да се оправят с неефективността на трансграничните заплащания.

В умозаключение Финч призна, че трансграничните транзакции с фиатни валути съставляват същинско предизвикателство и че в този подтекст може да има основателна опция за потребление на CBDC.  

Въпреки това той ще остане внимателен във връзка с по-широките последствия и претекстовете, които стоят зад необятното разпространяване на CBDC.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР