Федералните власти са задържали двама братя, за които се твърди,

...
Федералните власти са задържали двама братя, за които се твърди,
Коментари Харесай

Арестуваха двама братя, замесени в крипто измама за $25 милиона

Федералните управляващи са задържали двама братя, за които се твърди, че са организирали комплицирана скица за крипто кражба на стойност милиони долари, което съгласно публични лица е казус.

28-годишният Джеймс Пепер-Буено, родом от Ню Йорк, и по-малкият му брат, 24-годишният Антон Пепер-Буено от Бостън, са упрекнати от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати (DOJ) с обвинявания, включващи скрит план за осъществяване на телеграфна машинация и скрит план за пране на пари. Обвиненията произтичат от изказванията за потребление на Етериум блокчейна за източване на $25 милиона от нищо неподозиращи търговци.

Според разкрития обвинителен акт братята, които са приключили математически и компютърни науки в влиятелен американски университет, са употребявали добитите си умения, с цел да получат нелегално достъп до висящи транзакции в блокчейна на Етериум. Впоследствие се твърди, че те са манипулирали тези транзакции, като са отклонявали криптовалута към себе си, и са употребявали разнообразни способи за прикриване на активността си.

Предполага се, че братята Пепер-Буено са разработвали схемата в продължение на месеци, като действителната кражба е лишила едвам 12 секунди. След придобиването на откраднатите криптовалути обвинителният акт твърди, че братята са отхвърлили многочислени претенции за връщане на активите.

Прокурорът на Съединени американски щати за Южния окръг на Ню Йорк Деймиън Уилямс акцентира, че обвинените са употребявали профилираното си обучение, с цел да манипулират протоколите, на които разчитат потребителите на Етериум по целия свят. Той акцентира на иновативността на хипотетичната скица, като означи, че тя в никакъв случай до момента не е била обект на наказателно гонене. Уилямс увери, че без значение от сложността на измамата или нововъведенията, които стоят зад нея, неговата работа ще преследва пламенно лицата, които подкопават целостта на финансовите системи.

Двамата братя са планувани за обособени правосъдни съвещания пред американския арбитър Пол Г. Левенсън за окръг Масачузетс и арбитър Валерия Фигередо за южния окръг на Ню Йорк. Ако бъдат приети за отговорни, те могат да бъдат наказани на до 20 години федерален затвор за всяко от обвиняванията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР