Според доклад на Bloomberg крипто инвестиционната фирма за BlockTower Capital

...
Според доклад на Bloomberg крипто инвестиционната фирма за BlockTower Capital
Коментари Харесай

Хакери частично източиха крипто хедж фонд

Според отчет на Bloomberg крипто капиталовата компания за BlockTower Capital е станала жертва на забележителен пробив в главния си хедж фонд.

Източници, осведомени с въпроса, разкриха пред Bloomberg в сряда, че главният хедж фонд на BlockTower е бил злепоставен, което е довело до загуба на активи, които към момента не са осчетоводени. Самоличността на причинителя на офанзивата остава незнайна, а BlockTower се въздържа да разкрие точния размер на откраднатите средства.

В отговор на пробива на сигурността BlockTower е употребила услугите на блокчейн специалисти по криминалистика, с цел да организира следствие на случая.

Този случай бележи още един крах за BlockTower, защото преди този момент тя се сблъска със обилни провокации през февруари 2023 година, когато съгласно известията е изгубила TrueFi токени на стойност $1.55 милиона при експлойт. Освен това се оповестява, че предходната година компанията е протекция крипто фонд, който в миналото е управлявал активи, надхвърлящи $100 милиона.

Създадена през 2017 година, BlockTower е построила известност с помощта на вложенията си в известни крипто и Web3 компании, в това число Dapper Labs, Sky Mavis и Aptos Labs, както сочат данните от Dealroom.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР