В неотдавнашна съдебна жалба правният екип на Райън Саламе се

...
В неотдавнашна съдебна жалба правният екип на Райън Саламе се
Коментари Харесай

Бивш директор на FTX иска намалена присъда от 18 месеца

В неотдавнашна правосъдна тъжба правният екип на Райън Саламе се застъпи за оптималната присъда от 18 месеца за някогашния съизпълнителен шеф на FTX Digital Markets на фона на обвиняванията, които отекнаха в цялата крипто сфера, наблягайки деликатния баланс сред бързите нововъведения и спазването на регулаторните условия.

Саламе, в миналото видна фигура в FTX Digital Markets, призна виновността си за ръководство на нелицензиран бизнес за преводи на пари и присъединяване в измами с финансиране на акции. Присъдата, планувана за 28 май и управлявана от арбитър Люис Каплан, накара правните му представители да показват безапелационна обосновка, като подчертават върху съдействието на Саламе.

Адвокатите му настояват, че той се е съгласил на основни задължения за възобновяване на средства и конфискация на имущество, като се застъпват за понижаване на присъдата въз основа на тези фактори.

Ключов аспект на тяхната отбрана е хипотетичното незнание на Саламе за лъжливите действия в границите на FTX и обвързвания с компанията хедж фонд Alameda Research. Те настояват, че той е бил измамен да има вяра, че предприятията са законни и проспериращи, което го е разграничило от директните нарушавания, довели до сериозните загуби за клиентите.

Юридическият му екип акцентира самодейната реакция на Саламе при откриването на несъответствията в FTX, като се базира на бързия му отчет до Комисията по скъпи бумаги на Бахамските острови тъкмо преди банкрута на компанията. Те показват това деяние като доказателство за почтеност, а не за съучастничество в непозволени дейности.

Освен това, на фона на последствията от банкрута на FTX, отбраната му акцентира относително дребната му роля в сагата спрямо други основни фигури. Те подчертаха, че той е поел отговорност и е сътрудничил на правоприлагащите органи като съображение за благосклонност.

За разлика от 25-годишната присъда на Сам Банкман-Фрийд, съглашението за признание на виновността на Саламе планува финансови наказания в размер на към $12 милиона, в това число заплащания към държавното управление на Съединени американски щати и кредиторите на FTX. Освен това той ще се лиши от два парцела и бизнес, с което на процедура ще изчерпи останалите си активи.

Аргументите на правния екип на Саламе имат за цел да го показват като сътрудничещ и минимално отговорен участник в неуспеха на FTX, като се застъпват за присъда, която да дава отговор на степента му на присъединяване и на последващите му старания за справяне със обстановката.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР