Олимпийският вицешампион на халки от Атина 2004 Йордан Йовчев заяви,

...
Олимпийският вицешампион на халки от Атина 2004 Йордан Йовчев заяви,
Коментари Харесай

Йордан Йовчев постави висока оценка на гимнастиците ни

Олимпийският вицешампион на халки от Атина 2004 Йордан Йовчев съобщи, че е извънредно щастлив от представянето на Кевин Пенев и Йордан Александров на Световното състезание по спортна гимнастика в Антверп (Белгия).

Пенев се класира за финала на прескок, който ще се състои в неделя и съвсем несъмнено си подсигурява квота за олимпийските игри в Париж 2024. Все още обаче публично се чака удостоверение от Международната федерация по гимнастика.
 Кевин Пенев пред дебют за националния
Кевин Пенев пред дебют за националния

Брат ми е Еди е мой образец за подражателство, споделя гимнастикът

" Ние сме част от огромния спорт. Това е най-радващото и най-вълнуващото. Имаме квота, квота за спортната гимнастика и край на апарат - това е нещо неповторимо.

Радостен съм! Имаме и още шансове следващата година, за какво да не се поздравим и с още две квоти - една мъжка и една женска. Това е изцяло във опциите ни ", сподели за БНР от Антверп легендата на спортната гимнастика у нас Йордан Йовчев.

" Поздравления за целия екип, който способства за този триумф. Поздравления за Кевин, който след три години спиране реши да се състезава за България. Поздравления и за представянето на Йордан Александров. Много малко не му стигна ", добави олимпийският вицешампион на халки от Игрите в Атина.

Йовчев, който има по два златни медала на земя и на халки в кариерата си от Световни шампионати, е дипломат на шампионата на планетата дружно с олимпийската шампионка Даниеле Съливаш (Румъния).

" Страхотно е да бъдеш дипломат. Това дава доста по-голяма публичност защо събитие става въпрос като мащаб, като квалификационен принцип, тъй като разпоредбите са малко по-сложни. Искаме да стане по-достъпно и разбираемо за всеки един почитател на гимнастиката. Програмата ни е доста натоварена. Участваме в игри, занимания с учебен темперамент, както за деца, по този начин и за възрастни ", добави българинът.

В качеството си на дипломат Йовчев направи непринудена проява на обичаните си халки. Любопитното е, че индивидът, който му оказа помощ да се качи на уреда е не различен, а една от сегашните звезди на този спорт - Елефтериос Петруниас. Гъркът е почнал да тренира спортна гимнастика поради своя кумир - Йордан Йовчев.

Петруниас е златен медалист на халки от Рио 2016 и бронзов от Токио 2020, има три златни оценки от шампионати на планетата и шест пъти в номер 1 на шампионати на Стария континент.

" Той е олимпийски, международен и европейски първенец. Аз съм му бил кумир. Той ми сподели, че е почнал да се състезава и да се занимава с гимнастика с помощта на мен. Сега към този момент той е една от звездите на спортната гимнастика. Това е доста забавно, хубаво е ", приключи Йордан Йовчев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР