Олимпийският шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров е застрашен от

...
Олимпийският шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров е застрашен от
Коментари Харесай

Олимпийският шампион Роман Костомаров е застрашен от ампутация на крайниците

Олимпийският първенец по фигурно пързаляне Роман Костомаров е заплашен от отрязване на крайниците, оповестява съветското издание Газета.ру. Въпреки позитивната динамичност през последните дни, се появиха и тревожни вести за положението на 45-годишния състезател. Както е известно, той е в болница в извънредно тежко положение поради затруднения след двустранна пневмония.

" Роман е в схващане, към момента не приказва, само че към този момент е наясно с всичко. Всеки ден при него на посещаване идва брачната половинка му Оксана Домнина. Само тя и лекарите имат достъп до интензивното поделение ", разяснява източник от болничното заведение.

" Но преди време Костомаров стартира да не си усеща крайниците. Пръстите на ръцете му евентуално ще бъдат ампутирани. Ще опитат да спасят краката, само че шансът е най-малък.

В момента тялото на фигуриста не е готово за интервенция, тъй че лекарите деликатно наблюдават тестванията и чакат подобаващия миг. В бъдеще Роман най-вероятно ще бъде изместен в Германия за лекуване и рехабилитация. Водят се договаряния с клиники в чужбина ".

В същото време се оповестява, че към този момент няма заплаха за живота на известния състезател. Още в средата на януари положението на Костомаров, приет в болница с двустранна пневмония и подложен в медикаментозна кома, беше оценено като извънредно тежко. Напоследък обаче имаше усъвършенстване и самият пациент стартира да се възвръща.

" Има позитивна наклонност в положението на белите дробове и “изследванията. Роман може да поддържа връзка с околните си ”, сподели преди ден източник на Match TV.

Роман Костомаров е олимпийски първенец при танцовите двойки от Торино 2006 дружно с Татяна Навка. Двамата са още двукратни международни и трикратни международни първенци, три пъти са печелили купата на Русия и финала на сериите Гран При.

След прекратяването на спортната си кариера Роман взе участие в разнообразни ледени шоута. Последното от тях е точно на Нова година, на което той се пързаля с висока температура. Десет дни по-късно Костомаров беше откаран по неотложност в болница с двустранна пневмония.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР