Олимпийският шампион от Пекин Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) спечели спринта

...
Олимпийският шампион от Пекин Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) спечели спринта
Коментари Харесай

Тингес Бьо е първи в Контиолахти, Благой Тодев е 54-ти

Олимпийският първенец от Пекин Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) завоюва спринта на 10 км при мъжете от Световната купа по биатлон във финландския зимен център Контиолахти. 29-годишният норвежец, който ликува със международната купа в спринта в Контиолахти през 2015 година, записа първата си победа за сезона с време 23:09.0 минути и една наказателна обиколка откакто сгреши един път при втората пукотевица.

Сънародникът му Стурла Холм Лагрейд остана на второ място с занемаряване от 10,5 секунди, откакто не направи нито една неточност. Третата позиция за германеца Роман Рийс на 28.8 секунди, също без неточност при стрелбата.

От българите на първо време се класира Благой Тодев, който зае 54-о място. Тодев порази всички цели при двете си стрелби и приключи с занемаряване от 2:18.05 минути.

Владимир Илиев направи четири пропуща и се подреди 75-и, на 2:54.0 минути от спечелилия. Антон Синапов заема 81-а позиция, на 3:08.3 минути от водача и три спомагателни обиколки. 19-годишният Константин Василев приключи 96-и с три неточности при стрелбата и занемаряване от 4:56.0 минути.

Въпреки това победи за трети следващ път в спринта в Контиолахти Йоханес Тингес Бьо не е удовлетворен от позволена неточност. " Победата е най-важна, само че човек постоянно гони чистата пукотевица в спринта, изключително поради идното гонене. Малко е дразнещо. Доволен съм, че приключих първи в едно доста оспорвано съревнование ", разяснява норвежецът.

В шестицата влязоха още шведът Себастиан Самуелсън, който се подреди в четвъртък на 36,2 секунди и един пропуск, Емилиен Жаклен (Франция) - пети, на 35,5 секунди и една неточност и норвежецът Филип Фелд Андерсен (на 49,7 секунди и 1 грешка).

Световният първенец в спринта от тази година на шампионата в Поклюка Мартин Понсилуома (Швеция), който завоюва самостоятелното конкуренция на 20 км в Контиолахти, остана на 13-о място с две наказателни обиколки и занемаряване от 1:14.6 минути.

Йоханес Тингес Бьо, за който това е 56-и триумф в стартовете от Световната купа, поведе в класирането със 119 точки, пред Понсилуома със 118 и Лагрейд със 115 точки.

По-късно през днешния ден следва и спринт на 7,5 км при дамите в Контиолахти.

По обявата работи: Антони Йорданов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР