Олимпийският и параолимпийският комитет на САЩ подкрепя идеята за участие

...
Олимпийският и параолимпийският комитет на САЩ подкрепя идеята за участие
Коментари Харесай

САЩ подкрепят идеята за участие на руските спортисти на олимпийските игри в Париж 2024

Олимпийският и параолимпийският комитет на Съединени американски щати поддържа концепцията за присъединяване на спортистите от Русия и Беларус на летните олимпийски игри в Париж 2024 с безпристрастен статут. Това съобщи ръководителят на комитета Сюзан Лайънс, представена от " Wall Street Journal ".

Лайънс сподели, че този ход е нужен, с цел да се резервира олимпийският блян, който включва приемането на спортисти макар нежеланието на техните държавни управления.

" Въпреки че това може да аргументи дискомфорт, като че ли затваряте очите си за казуса, въпреки всичко е значимо да се движим в тази посока и да разгадаем присъединяване на спортисти от Русия и Беларус в Олимпиадата. Въпреки това ние продължаваме да поддържаме украинския народ и украинските спортисти ", сподели Лайънс.

Още през септември тя съобщи, че счита за неизбежно завръщането на съветските спортисти на интернационалните надпревари.

 В края на февруари Международният олимпийски комитет (МОК) предложи на спортните федерации да не позволяват съветски и беларуски спортисти да вземат участие в интернационалните надпревари поради обстановката в Украйна. Повечето спортни федерации се съгласиха с рекомендацията, а някои от тях позволиха присъединяване на съветски спортисти под безпристрастен байрак.

Заради глобите на МОК съветските спортисти може да изгубят опцията да вземат участие в квалификациите за Олимпийските игри в Париж 2024.

Според президента на Руския олимпийски комитет Станислав Поздняков, по време на срещата на Изпълкома на МОК на 9 декември участниците са били единомислещи, че няма учредения за по-нататъшно премахване на спортисти. Олимпийският съвет на Азия предложи да насърчи присъединяване на спортисти от Русия и Беларус в надпревари под егидата на организацията в азиатския район.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР