Олимпийските вицешампиони Красимир Дунев и Йордан Йовчев бяха преизбрани за

...
Олимпийските вицешампиони Красимир Дунев и Йордан Йовчев бяха преизбрани за
Коментари Харесай

Красимир Дунев и Йордан Йовчев остават начело на БФГимнастика

Олимпийските вицешампиони Красимир Дунев и Йордан Йовчев бяха избрани отново за нов петгодишен мандат надлежно за  президент и общоприет секретар на Българската федерацията по гимнастика на днешното Общо отчетно изборно заседание на централата, което се организира в Министерството на младежта и спорта.

Двамата получиха по 23 гласа и резервират позициите си отпред на федерацията.

По време на събранието беше гласуван и нов Управителен съвет в състав: Красимир Дунев, Йордан Йовчев, Тодор Тодоров (председател механически комитет мъже), Цветана Добрева  (председател механически комитет жени), Илко Гиров, Снежана Стоянова, Ирина Руняшка, Румяна Чукарска, Нели Танкушева, Цветан Георгиев и Николай Ангелов.

" Аз съм извънредно щастлив, че на днешното Общо изборно заседание за трети следващ мандат бях определен за президент на БФГИмнастика. Очевидно клубовете са удовлетворени от нашето управление и им благодаря още веднъж за оказаното доверие към мен. Продължаваме да работим, да се трудим и аз ще дам всичко от себе си за идващите пет години още веднъж ", сподели Дунев след събранието.

" Нашите цели са, с изключение на триумфите на гимнастиката естествено, квота за олимпиадата и възстановяване на базите във всички зали в страната. Това непрекъснато се опитваме да вършим, само че имаме усложнение поради скъпите уреди по гимнастика. Искаме да подобрим изискванията в залите в страната - това е главната ни цел ", добави той.

Дунев разкри, че през днешния ден е получил имейл, че България ще може да взе участие и с тим при девойките на Световното юношеско състезание по спортна гимнастика в Анталия.

" Боджетът на федерацията е планиран, ние не можем да кажем тъкмо какъв ще бъде. Горе-долу същият като предходната година сме заложили, естествено сме нараснали някои средства за подготовка, за материално-техническо съоръжение... Надявам се Министерството на младежта и спорта да го одобрят, с цел да можем да помогнем на клубовете в страната ", сподели Дунев.

Бяха признати и четири нови клуба - Туинс, Гимнастически клуб 57, СПФ Стрийт Спортс и Семеен кодекс Рекриейт, с което членове на централата стават 28.

" Почти единомислещо за президент на БФГимнастика беше избран отново Краси Дунев и аз като общоприет секретар. Има леки корекции в Управителния съвет и най-важното е, че има нови клубове членове, което ще подкрепи развиването на едни младежи, които желаят да се занимават с гимнастика и паркур, тъй като ние развиваме тези две дисциплини ", сподели Йордан Йовчев след събранието.

" За 2023 година не мога да кажа, че е утвърден бюджетът, защото към момента търпи утвърждение от Министерството на младежта и спорта, само че еднодушно е признат Отчетът за 2022-а и занапред би трябвало да вършим равносметка, тъй като предстоят значими надпревари за годината. За нас главната цел е присъединяване на олимпийски игри без да подценяваме развиването на юноши и девойки, които имат Световно състезание в Анталия при започване на април. Подготовката тече към днешна дата, само че аз се веселя, че още веднъж е гласувано единомислещо доверие към управлението на БФГимнастика ", добави той.

" За първи път имаме терзание кой ще попадне в тима, тъй като имаме много деца от набора, който попада като години в състава, само че ще има много контролни тренировки, с цел да се изберат най-хубавите. Ще имаме един прелестен тим, който е вяра за по-добро бъдещето ", сподели още Йовчев.

Той разяснява и възобновяване на националната Валентина Георгиева, която претърпя интервенция на коляното преди няколко месеца.

" Това лишава много време, интервенцията е много сериозна. Възстановява се, въпрос на време е, не мога да предсказвам. Дано да успее да взе участие на Европейското състезание, тъй като тя е неоспорим гений ", съобщи Йовчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР