Олимпийските квалификации по таекуондо за зона Европа ще се състоят

...
Олимпийските квалификации по таекуондо за зона Европа ще се състоят
Коментари Харесай

Дадоха на София олимпийска квалификация по таекуондо

Олимпийските квалификации по таекуондо за зона Европа ще се състоят в София. Това реши континенталната федерация, написа monitor.bg. Пресявките за Игрите в Токио 2021 са планувани в българската столица за 30 и 31 януари.

Квалификациите бяха преместени от Милано в Москва през предходната пролет, откакто Италия беше ударена доста съществено от пандемията от ковид, само че в следствие бяха анулирани, защото поради разпространяването на COVID-19 и олимпиадата беше пренасрочена с 12 месеца за лятото на 2021 година.

Президентът на Европейската федерация по таекундо Сакис Прагалос съобщи, че се надява да няма ново отсрочване, макар че сега Старият континент страда от втора вълна на пандемията и в доста страни са въведени ограничавания, свързани с пътуването.

" Олимпийските квалификации ще се състоят, единствено в случай че всички участващи тимове съумеят да изпратят състезателите си. Ако спортисти от някоя от страните не могат да пътуват поради национални ограничавания, ще се наложи още веднъж да пренасрочим конкуренцията. Желанието ни е да проведем квалификационния шампионат допустимо най-рано през 2021 година, само че главният ни приоритет е всички наши членове да могат да се включат в това значимо съревнование ", разяснява Прагалос.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР