Олимпийски шампиони, водещи спортни ръководители, треньори, специалисти и представители на

...
Олимпийски шампиони, водещи спортни ръководители, треньори, специалисти и представители на
Коментари Харесай

Дискусионен форум Жените и спортът - предизвикателства и постижения преди Олимпийските игри в Париж 2024“ в НСА

Олимпийски първенци, водещи спортни ръководители, треньори, експерти и представители на академичната общественост ще вземат участие в дискусионния конгрес „ Жените и спортът – провокации и достижения преди Олимпийските игри в Париж 2024 “.

Домакин на събитието е НСА „ Васил Левски “. Форумът ще се състои на 12 март, вторник, от 9.00 ч.

Дискусията се провежда взаимно от Националната спортна академия и Весела Лечева - член на Комисията по " Обществени въпроси и корпоративни връзки " към МОК и ръководител на Българския стрелкови съюз. Форумът ще бъде открит от проф. Красимир Петров, ректор на НСА.

В полемиката „ Жените и спортът – провокации и достижения преди Олимпийските игри в Париж 2024 “ ще вземат участие знакови имена, свързани с триумфите и развиването на българския спорт: Весела Лечева, Илияна Раева, Тереза Маринова, Величка Христева, проф. Свилен Нейков, Румяна Нейкова, Ивет Горанова, преподаватели, треньори, публицисти.

Целта на форума е да сложи фокуса върху една от водещите тематики за Международния олимпийски комитет и спортното придвижване – пълноправното присъединяване на дамите в спортни надпревари, в треньорската специалност, като експерти, ръководители на клубове и федерации.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР