Олимпийската шампионка Ивет Горанова преодоля успешно репешажа и достигна до

...
Олимпийската шампионка Ивет Горанова преодоля успешно репешажа и достигна до
Коментари Харесай

Драматична победа изпрати Ивет Горанова в схватката за медал

Олимпийската шампионка Ивет Горанова преодоля сполучливо репешажа и доближи до борбата за бронзовия орден в кат. до 55 кг на кумите при дамите на международното състезание по карате в Дубай (ОАЕ). В битката си от III кръг на спомагателните пресявки 21-годишната българка извоюва трагична победа над Хералдине Пеня (Кол).

След оспорвана и динамична борба дуелът приключи при еднакъв резултат 2:2 т. По време на мача обаче Ивет беше получила преимущество " сеншу " от реферите и бе оповестена за победител по правилото за първата безответна офанзива.

Така Горанова се класира за дребния край в събота, в който нейна противничка ще бъде представителката на Люксембург Дженифър Уорлинг. Схватката е на 20 ноември от 10:00 ч. наше време и ще бъде предавана директно по Българска национална телевизия 3.

За златния орден ще се борят Ахлам Юсеф (Ег) и Тринити Алън (САЩ). Именно американката спря българката на 1/4-финалите във вчерашния първи ден от категорията. Впоследствие Алън се отхвърли поради травма в 1/2-финала против Уорлинг, макар че водеше с 5:1 т. След тъжба против дейностите на съперничката ѝ обаче състезателката от Съединени американски щати въпреки всичко беше позволена до финала и по този начин изтегли Горанова в репешажите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР