Олимпиакос, чийто екип носи българинът Александър Везенков, надигра турския Анадолу

...
Олимпиакос, чийто екип носи българинът Александър Везенков, надигра турския Анадолу
Коментари Харесай

Фантастичен Везенков донесе победа на Олимпиакос в Евролигата

Олимпиакос, чийто екип носи българинът Александър Везенков, надигра турския Анадолу Ефес със 76:70 (22:13, 19:18, 18:21, 17:18) като хазаин в Атина в среща от 23-ия кръг на Евролигата по баскетбол за мъже. Победата бе пета поредна и общо 16-а за гръцкия гранд, който оглавява краткотрайното класиране. Шампионът Анадолу Ефес позволи 12-а загуба и заема 11-а позиция преди приключването на всички мачове от кръга.

Националът Александър Везенков бе най-резултатен за триумфа на Олимпиакос. Той още веднъж започва като титуляр и осъществя 23 точки, от които 4 тройки, добавяйки 3 битки, 3 асистенции и 1 отнета топка за 32 минути на терена.

Баскетболистите на Олимпиакос стартираха чудесно и водеха през целия мач. Те повишиха задатъка си до 15 точки две минути преди почивката при 40:25, само че гостите от Истанбул стопиха малко от изоставането си и първото полувреме приключи при 41:31 в интерес на гръцкия отбор.

Водени от Везенков домакините изиграха мощни начални минути в третата част и подвигнаха разликата до 16 точки при 59:43 преди Анадолу Ефес да направи серия от 9 безответни точки и да понижи до 52:59 преди заключителния интервал. В него турският отбор се приближи на 4 точки до тима на Олимпиакос, който обаче не разреши поврат.

Михалис Лундзис способства с 13 точки и 7 битки за домакините, които още веднъж бяха без Костас Слукас и Алекс Питърс. По 10 точки вкараха Мустафа Фал и Шакил МакКисик.

За Анадолу Ефес нито един състезател не означи повече от 10 точки. Шейн Ларкин приключи с 10 точки и 5 асистенции, а Василие Мицич, Родриг Бобоа и Илайджа Браянт също прибавиха по 10 точки.

В идващия кръг от Евролигата Олимпиакос ще гостува на АЛБА Берлин в Германия на 8 февруари, а преди този момент за Везенков и съотборниците му следва посещение на Лаврио на 5 февруари в гръцкия шампионат.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР