Олга Храмова завърши на седмо място в турнира на сабя

...
Олга Храмова завърши на седмо място в турнира на сабя
Коментари Харесай

Българка с историческо класиране във фехтовката

Олга Храмова приключи на седмо място в шампионата на сабя за купа " Акрополис " в Атина, годен за Световната купа дами. Тя записа най-хубавото показване за българската женска фехтовка в надпревари за Световната купа. Българката, под управлението на националния треньор Ивайло Воденов, записа осем следващи победи и сподели необикновен дух. След същинска борба тя загуби мача за място на полуфиналите с 13:15.

В петък Олга Храмова победи пет съпернички Ц четири в групите и една в предварителния кръг за място измежду най-хубавите 32. В събота възпитаничката на фехтовален клуб " Свечников " и фехтовална академия " Васил Етрополски " се изправи против поставената Кло Фокс-Джитомър от Съединени американски щати. Храмова победи с 15:12 и си подсигурява дуел за място измежду най-хубавите 16. В идващия кръг жребият изпрати сабльорката ни против Сой-еон Чой от Република Корея и след оспорвана борба българката завоюва с 15:14. В дуела за място измежду най-хубавите осем Олга игра против Джи-йон Со от Република Корея. И в тази среща Храмова сподели самообладание и майсторство, побеждавайки с 15:14.

В дуела за място на полуфиналите Храмова игра против Силвия Матушчак от Полша. Българката още веднъж показва класа, само че отстъпи с 13:15 и приключи на седмо място в крайното класиране.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР